• Leon Gommers: ,,De winkel is qua oppervlakte klein, maar ik denk wel dat ik hier de meeste wijn per vierkante meter heb. -

    Peter Beijer

Wijnproeven in Witte Burchthoeve

SOEST Een frisse witte wijn, een robuuste rode, een heerlijke port. Het is allemaal aanwezig in de winkel van Leon Gommers aan de F.C. Kuyperstraat. De wijnhandel, bescheiden in vierkante meters, maar groot in ervaring, kennis en aantallen flessen bestaat inmiddels dertig jaar. Het assortiment van de wijnhandel wordt uitgebreid met de wijnen van De Beukelaer Wijnimport. Zondag 10 november is er een wijnproeverij van beide wijnhandels in De Witte Burchthoeve.

Peter Beijer

Met Chris Schrijver, eveneens uit Soest, heeft Leon een vakcollega. Leon vertelt daarover: ,,Chris heeft jarenlang een wijnhandel gehad onder de naam 'De Beukelaer Wijnimport'. Helaas moet hij vanwege gezondheidsredenen zijn bedrijf staken. Chris heeft mij gevraagd om zijn klanten te blijven bedienen en zijn assortiment over te nemen. Vanwege de overname organiseren wij een wijnproeverij waar klanten van De Beukelaer, onze klanten en wijnliefhebbers uit de regio van harte welkom zijn. Het evenement wordt gehouden op zondag 10 november tussen 14.00 en 17.00 uur in De Witte Burchthoeve aan de Soesterengweg 8. Liefhebbers kunnen zich aanmelden via het e-mailadres info@gommerswijnimport.nl

Aan de proeverij zijn geen kosten verbonden.

SMAAK Over de smaak van wijn valt volgens Leon niet te twisten. ,,Het geurgeheugen van een mens ontwikkelt zich in de vroege kinderjaren. Sommige mensen associëren een bepaalde smaak, dat heel nauw samenhangt met geur, als onprettig of juist als prettig omdat aan de geur een onplezierige of juist plezierige herinnering hangt."

In de winkel is er voor elke smaak wel wat te vinden vertelt de Soester wijnhandelaar. ,,De winkel is qua oppervlakte klein, maar ik denk wel dat ik hier de meeste wijn per vierkante meter heb. Onze wijnen zijn stuk voor stuk met veel zorg geselecteerd. Net zo divers als het assortiment zijn de prijsklassen. Wij hebben exclusieve wijnen voor tientallen euro's, maar ook heerlijke wijnen tussen de 4 en 6 euro. Lekkere, goeie wijnen hoeven helemaal niet duur te zijn. Maar als je een exclusieve wijn zoekt dan kan de prijs natuurlijk pittig zijn. Natuurlijk staan wij open voor trends. Zo heb ik rond de vijftig biologische wijnen in het assortiment. Dat is wijn gemaakt van biologisch geteelde druiven."

UITGEBREID ADVIES 'Dit is ons kerstmenu, zoek maar een mooie wijn hierbij!' Wanneer de feestdagen aan de horizon lonken komen klanten dikwijls met een lijstje in de winkel. Ze vertrouwen op de deskundigheid van Leon. Hij zoekt wel een passende wijn bij het menu. ,,Nogmaals, over smaak valt niet te twisten", legt Leon uit. ,,Maar ik kan wel vertellen welke wijn er bij een bepaald gerecht past. Daarnaast: een fles wijn is een ideaal relatiegeschenk. Maar als men iets uitzoekt dan moet de gever weten wat hij geeft, anders heeft de ontvanger vaak geen idee wat hij krijgt. Daarom vertellen wij wat over de wijn. Zoals bij welke gerechten de wijn goed smaakt, wat de bewaartijd van de wijn is en welk verhaal er achter de wijn schuilt."

WEBWINKEL ,,Via onze webwinkel www.wijnhandelgommers.nl is het mogelijk om wijnen, ports, dessertwijnen en rariteiten bestellen. De wijnen kunnen klanten vervolgens bij hen thuis laten bezorgen. Op onze website worden aanbiedingen en activiteiten zoals proeverijen aangekondigd. Maar natuurlijk is de klant altijd van harte welkom bij ons in de winkel."

De openingstijden van Wijnhandel Gommers zijn: donderdag 9.30 tot 18.00, vrijdag 9.30 tot 21.00 en zaterdag 9.30 tot 17.00 uur.