• Archieffoto van de presentatie van de traditionele gids.

    Koen van Weel

Vermelding voor The Oriëntal Swan in Michelingids

SOESTERBERG Een hoogtepunt in het bestaan van het Aziatisch specialiteitenrestaurant The Oriëntal Swan: in de allereerste Michelingids die speciaal voor de Chinese keuken is uitgebracht heeft het Soesterbergse bedrijf een eervolle vermelding gekregen. In de traditionele Michelingids was het restaurant al aanbevolen.

In eerdere berichtgeving werd ten onrechte vermeld dat The Oriental Swan een Michelin ster toegekend zou hebben gekregen.

Ricky Mok, samen met zijn vader Cheuyng en moeder Miranda eigenaar van het familiebedrijf, is vereerd met de vermelding. ,,We waren al aanbevolen in de traditionele Michelingids, maar hadden geen idee dat er een speciale gids, gericht op de Kantonese keuken zou verschijnen. We kregen vrijdag het boek, prachtig verpakt, toegestuurd. Het was een grote verrassing voor ons. Heel erg leuk dat Michelin zo'n gids met de beste Kantonese restaurants van de wereld uitgeeft. En prachtig natuurlijk, dat wij er ook in staan vermeld. Er moet een mystery guest zijn geweest, maar geen idee wie en wanneer."

Het is voor het eerst dat in de culinaire geschiedenis van Michelin dat de organisatie een gids uitbrengt die op één keukenstijl is gericht. In de gids met als titel Fine Cantonese Food by the Michelin Guide 2018-2019 zijn 290 restaurants wereldwijd opgenomen die de Kantonese keuken vertegenwoordigen, waaronder dus The Oriëntal Swan van de familie Mok aan de Rademakerstraat in Soesterberg.