• Patrick Siemons

Verenigingen Soest ontvangen bijdrage van Rabobank

SOEST Meer dan twintig verenigingen uit Soest hebben afgelopen week een financiële bijdrage ontvangen van Rabobank Amersfoort Eemland. In het kader van de Rabobank Clubkas Campagne werden tijdens een bijeenkomst bij de Ambachtshal cheques uitgereikt, variërend in grootte van 101,64 euro (Schoon Slem) tot 1.513,12 euro (Museum Soest). De hoogte van de bijdragen was afhankelijk van het aantal stemmen van Rabobank-leden dat verenigingen wisten te vergaren.

De vertegenwoordigers van de verenigingen toonden zich blij verrast. Een aantal had niet meer gedaan dan zich aanmelden, terwijl anderen actief hadden gelobbyd via sociale media, website en nieuwsbrieven. Maar niemand wist wat te verwachten. In de Ambachtshal heerste dan ook een gezonde spanning toen de bedragen, van laag naar hoog, bekend werden gemaakt.

EXTRAATJE Een aantal verenigingen werd in de gelegenheid gesteld zich kort voor te stellen. Daarmee werd duidelijk wat de verenigingen met het extraatje gaan doen. Zo wil cultureel podium Artishock het geld besteden aan nieuwe monitoren, kan Museum Soest de bijdrage gebruiken om de inrichting van de nieuwe natuurafdeling af te ronden en investeren de Duikelaars in zwemmateriaal voor een groep jongeren met een verstandelijke beperking. De vrijwilligers van Sinterklaasintocht voegen hun extraatje toe aan de sponsorinkomsten waarmee de intocht met meer dan tweehonderd pieten wordt bekostigd. Op de website van Rabobank Amersfoort Eemland wordt een lijst gepubliceerd van alle deelnemende verenigingen en stichtingen en de bijbehorende bedragen.

CLUBKAS De Clubkas Campagne is nieuw voor Rabobank Amersfoort Eemland. In het werkgebied van de bank gevestigde en lokaal werkende verenigingen en stichtingen die voldeden aan de voorwaarden waren uitgenodigd om deel te nemen. Alle leden van Rabobank Amersfoort Eemland konden vervolgens maximaal vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete verenigingen (maximaal twee per vereniging). Er was in totaal 50.000 euro beschikbaar.