• Vanaf links: Jeffrey, Gertrud, Jan en Jerry. ,,Wij repareren alles wat reparabel is en is het dat niet, dan zoeken we naar een oplossing. -

    Peter Beijer

Veilig weg met caravan of camper

SOEST Zodra de eerste narcissen boven de grond komen gaat de telefoon bij Van Zal. De voorjaarsperiode is het einde van de winterslaap en veel mensen trekken eropuit met caravan of camper. Hartstikke comfortabel. Maar het rijdende vakantieverblijf heeft ook een winterslaap gehad en het is raadzaam om vooraf te checken of alles nog werkt. Het team van Van Zal Camper- en Caravanherstel zorgt voor reparatie.

Peter Beijer

,,Het is belangrijk om nu al te checken of er iets vervangen of gerepareerd moet worden aan je camper of caravan", vertelt Jan van Zal. ,,Denk aan de waterpomp en de boiler. Dikwijls wordt in de winter vergeten om de boiler af te tappen. Dat veroorzaakt schade. Daar wil je niet achter komen als je op het punt van vertrekken staat."

AFSPRAAK Zoon Jerry bevestigt de woorden van zijn vader: ,,Het is nooit saai op de werkvloer, omdat er elke dag wel iets anders te doen is. Wij repareren alles wat reparabel is en is het dat niet, dan zoeken we naar een oplossing. We merken nu al, na een paar zonnige dagen, dat de wachttijden oplopen voor reparatie. Tijd dus om nu een afspraak met ons te maken."

SPIC EN SPAN In de grote hal aan de Belvedereweg 12-01 zijn momenteel zes campers en caravans te vinden. Jerry en medewerker Jeffrey Wassenaar zijn bezig om de voertuigen weer spic en span in orde te maken. Echtgenote Gertrud is de drijvende en organiserende spil van het bedrijf. In de hal is een ruimte met allerlei verschillende onderdelen. Misgrijpen is er bijna niet bij.

,,Wij zijn het hele jaar bezig met herstel. Van hagelschade tot zijwand vervangen", vertelt Van Zal. ,,In deze regio is geen dealer, dus wij bieden ook onderhoud aan. Denk aan de banden, remmen, lagers, gas en verlichting van de camper of caravan. Wanneer je op reis gaat met een camper of caravan is dat je huis voor een bepaalde periode. Dan moet alles in orde zijn."

GROTE MARKT Van Zal startte in 1975 met zijn schadebedrijf. In die tijd was het bedrijf gericht op autoschade. De ondernemer, geboren en getogen in Soest, blikt terug op die tijd: ,,Wij zijn van onderaf begonnen. Caravans en campers waren in die jaren nog geen gemeengoed. In 1978 herstelde ik mijn eerste caravan. De werkzaamheden zijn in de loop der jaren verschoven van auto's naar het schadeherstel van recreatievoertuigen. Vanaf 2007 richt ik mij alleen op caravans en campers. Die markt is sindsdien geëxplodeerd. In 2007 waren er in Nederland 50.000 caravans en campers, nu zijn dat er meer dan 110.000."

SCHADESPECIALIST Van Zal is Profile Repair Specialist. ,,Hiermee kunnen wij een efficiënte schadeherstelmethode aanbieden", vertelt zoon Jerry. ,,Voorheen moest bij iedere deuk een complete zijwand of een deel daarvan worden vervangen, tegenwoordig is dit dankzij de Profile Repair-methode bijna niet meer nodig. Dat is niet alleen prettig voor de bezitter van de caravan of camper maar ook voor de verzekeraar. In de meeste gevallen betaalt de verzekeringsmaatschappij het schadeherstel met de Profile Repair-methode."

RE-CAMP Jan van Zal: ,,Daarnaast werken wij samen met RE-CAMP Top Select Camper & Caravan Schadeherstel. Dit is een landelijk samenwerkingsverband tussen verzekeraars en professionele camper- en caravanschadeherstellers. RE-CAMP staat voor vakkundig en snel schadeherstel van camper of caravan met 10 jaar garantie."

Jan van Zal ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet en knipoogt: ,,De derde generatie is in aantocht. Mijn kleinzoon Lewis van drie rent hier al rond."

a [www.vanzal.nl Tel: 035-6090041