• Van Zal

Veilig weg met camper of caravan

SOEST Van Zal Camper- en Caravanhersel houdt zaterdag 4 november open huis. Voor eigenaren van campers en caravans en voor mensen die overwegen een huis op wielen aan te schaffen is dat een praktische gelegenheid om inzicht te krijgen in het schadeherstel en het voorkomen van schade. Eigenaar Jan van Zal belooft een gezellige middag aan de Belvedereweg.

Van Zal startte samen met zijn vrouw Gertrud in 1975 met zijn schadebedrijf. In die tijd was het bedrijf gericht op autoschade. ,,Wij zijn van onderaf begonnen. Caravans en campers waren in die jaren nog geen gemeengoed. In 1978 herstelde ik mijn eerste caravan. De werkzaamheden zijn in de loop der jaren verschoven van auto's naar het schadeherstel van recreatievoertuigen. Vanaf 2007 richt ik mij alleen op caravans en campers."

In de hal aan de Belvedereweg 12-01 is een groot aantal campers en caravans te vinden. Zoon en medevennoot Jerry en medewerker Jeffrey Wassenaar zijn bezig om de voertuigen weer spic en span te maken. Jan van Zal: ,,Wij zijn het hele jaar bezig met herstel. Van hagelschade tot zijwand vervangen. In deze regio is geen dealer, dus wij bieden ook onderhoud aan. Denk aan banden, remmen, lagers, gas en verlichting. Wanneer je op reis gaat met een camper of caravan is dat je huis voor een bepaalde periode. Dan moet alles in orde zijn."

SPECIALIST Van Zal is Profile Repair Specialist. ,,Dankzij Profile Repair bieden wij een efficiënte schadeherstelmethode aan. Voorheen moest bij iedere deuk een complete zijwand of een deel daarvan worden vervangen, tegenwoordig is dit dankzij de Profile Repair-methode bijna niet meer nodig. Dat is niet alleen prettig voor de bezitter van de caravan of camper maar ook voor de verzekeraar. In de meeste gevallen betaalt de verzekeringsmaatschappij het schadeherstel met de Profile Repair-methode."

,,Daarnaast behoort ons bedrijf tot het samenwerkingsverband RE-CAMP Top Select Camper & Caravan Schadeherstel. Dit is een landelijk samenwerkingsverband tussen verzekeraars en professionele camper en caravan schadeherstellers. RE-CAMP staat voor een zeer vakkundig en snel schadeherstel van camper of caravan met 10 jaar garantie!"

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN Op zaterdag 4 november krijgen liefhebbers en eigenaars van caravans en campers een kijkje achter de schermen bij Van Zal. Jan van Zal: ,,Met mijzelf, mijn vrouw Gertrud, Jerry en Jeffrey hebben wij een mooi team mensen dat zaterdag de deuren opent. De mensen zijn de hele middag onder de pannen. Van 12.00 tot 16.30 uur is iedereen welkom om de Camper- en Caravanstalling te bezichtigen. Onder het genot van een kopje koffie en een kop erwtensoep laten wij de nieuwste technieken zien die zijn ontwikkeld om veilig met de caravan te rijden. Wij presenteren de nieuwste generatie hulpveren van MAD en het geïntegreerde remsysteem LTBS. Daarnaast geven wij uitleg over het schadeherstel dat wij aanbieden. Kinderen zijn uiteraard ook van harte welkom. Voor hen zijn er popcorn, suikerspin en een springkussen."