• Het team van Vakgarage Van der Pouw Kraan. V.l.n.r.: Rutger, Marco, Gabriella, Daniël en Sylvio.

    Vakgarage Van der Pouw Kraan

Vakgarage Van der Pouw Kraan

SOEST De auto's glimmen in de showroom van Vakgarage Van der Pouw Kraan. Diverse merken, in uiteenlopende prijsklassen, zorgen voor een breed aanbod. Iedereen, op zoek naar een auto, kan hier slagen. Van der Pouw Kraan heeft ook een werkplaats waar onderhoud en reparatie voor alle merken mogelijk is.

Peter Beijer

Eigenaar Marco van der Pouw Kraan is opgegroeid tussen de auto's. Het bedrijf is in de jaren vijftig opgericht door zijn opa en later waren zijn vader Ad en oom Joop de gezichten van het familiebedrijf. ,,Voor mij is dit bedrijf altijd al een jongensdroom geweest. Als jochie ging ik na schooltijd op mijn fiets even bij mijn vader en oom op de zaak langs. Wij doen al jaren in- en verkoop van occasions. Daarnaast is onze werkplaats is een aanrader en voor veel mensen uit Soest nog een geheim. Dat is zonde, want wij kunnen hen zoveel bieden."

PECHHULP Een typerend voorbeeld van de service en diensten is de Vakgarage Complete Pechhulp. ,,Voor 39,95 euro per jaar biedt Vakgarage complete hulp in je woonplaats, Nederland en heel Europa. Met een Nederlandstalige alarmcentrale en vervangend vervoer is deze dienst een mooi alternatief voor de traditionele aanbieders. Wie er ook in je auto rijdt, iedereen heeft recht op Vakgarage Pechhulp."

ONDERHOUDPLAN Van der Pouw Kraan biedt daarnaast het AutoOnderhoudPlan aan. ,,Vanaf 17,50 euro per maand krijg je de grote en kleine beurt, vervangen we filters, bougies en olie en doen we onder meer de APK-keuring. Natuurlijk vullen we ook olie, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof bij en vervangen we kapotte exterieurverlichting. Vervangend vervoer en haal- en brengservice is ook inbegrepen."

EHBO-SET Wanneer een klant van Vakgarage Van der Pouw Kraan zijn of haar auto voor onderhoud brengt, ontvangt hij een EHBO-set cadeau. Vakgarage doneert vervolgens voor elke set 40 cent aan het Nederlandse Rode Kruis. Marco: ,,De EHBO-set is samen met het Rode Kruis samengesteld. De opbrengst van deze actie zet het Rode Kruis in voor de noodhulp, bijvoorbeeld bij een grote brand, een ongeluk of een andere calamiteit. Een EHBO-set is heel nuttig en kan veel leed voorkomen. Deze actie past in de visie van Vakgarage: zaken landelijk organiseren en bundelen met de bedoeling om lokaal sterk te staan. Deze actie loopt tot 30 september van dit jaar."

MACHINE Het team van Van der Pouw Kraan werkt als een goed geoliede machine. Marco: ,,Mijn vrouw Gabriella is van de cijfers. Daniël bemant de receptie en neemt samen met mij een deel van de verkoop voor zijn rekening. De werkplaats is het domein van Sylvio en Rutger. Dit duo heeft sleutelervaring met alle merken. Zij weten als geen ander hoe je auto's in topconditie houdt. Met ons team maken we autorijden in Soest en omgeving leuk én betaalbaar."

Vakgarage van der Pouw Kraan, gevestigd aan de Middelwijkstraat 40-42, is gespecialiseerd in onderhoud en reparatie. ,,Wij zijn aangesloten bij de BOVAG en RDW-erkend. Ons full-service aanbod is voor alle automerken. Onze monteurs zijn uitstekend opgeleid en hebben kennis om alle automerken uitmuntend te onderhouden. Onze klanten waarderen dat. Op de website www.klantenvertellen.nl werden wij gewaardeerd met een 8,9."

a [Vakgarage Van der Pouw Kraan, Middelwijkstraat 40-42, https://www.vakgaragevanderpouwkraan.nl/ tel. (035) 6014289