• Chantal de Groot zoekt een opvolger: ,,Nieuwe, frisse ideeën kunnen van deze winkel een nog groter succes maken. -

    Peter Beijer

Unieke kans voor een ondernemer

SOEST Chantal de Groot is sinds 2010 de eigenaar van Maatjes kids & teenwear. De speciaalzaak aan de Van Weedestraat 86 verkoopt al bijna een decennium stoere, nette en betaalbare merkkleding voor baby's, jonge kinderen en tieners. De winkel met veel groeimogelijkheden biedt een kans aan een ambitieuze ondernemer. De Groot zoekt namelijk een opvolger voor haar goedlopende kinderwinkel.

Peter Beijer

,,In mijn werk is geen dag hetzelfde. Als ondernemer ben je altijd actief. Het ene moment ben je de hele dag op pad voor het samenstellen van de collecties en het volgende moment sta je in de winkel te etaleren of je zelf ingekochte kleding uit te pakken en te verkopen. Deze afwisseling, in combinatie met het persoonlijk contact met de klanten, maakt mijn werk ontzettend leuk. De gezelligheid en spontaniteit die kinderen vaak met zich meebrengen in de winkel geven bovendien veel positieve energie."

VEEL VASTE KLANTEN Met een groot aantal vaste klanten is Maatjes inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Soest. De aanloop in de winkel bevestigt dit. Een zwangere vrouw loopt de winkel binnen. Zij is op zoek naar kleren voor haar te verwachten kind. Nadat De Groot haar feliciteert met de aanstaande gezinsuitbreiding, adviseert zij de jonge moeder. Ondertussen snuffelt een oma tussen de schappen om een leuk cadeau voor haar jarig kleinkind te kopen. Vijf minuten later wandelt een moeder met haar twee tienerkinderen binnen. ,,Nieuwe jeans halen, ze zijn er alweer uitgegroeid".

UNIEKE KANS Volgens De Groot biedt de winkel een unieke kans voor zowel een startende als een ervaren ondernemer. ,,Ik denk dat bij het overnemen van een bestaand en gezond bedrijf, de drempel niet zo groot is om voor jezelf te beginnen. De afgelopen jaren heb ik niet alleen een solide klantenbestand, maar ook een fijne samenwerking met leveranciers van prachtige merken opgebouwd."

GROEI De huidige locatie van de winkel, middenin de Van Weedestraat, biedt volgens haar veel groeimogelijkheden. ,,Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitbreiding van het assortiment of het starten van een webshop. In de kelder van de winkel bevindt zich namelijk een grote ruimte om voorraad op te slaan."

OPVOLGER GEZOCHT De eigenaresse vertelt dat zij met veel plezier Maatjes tot een succes heeft gemaakt. ,,Het is meer dan een stevige basis die een opvolger alle ruimte biedt om het met zijn of haar creativiteit helemaal eigen te maken. Nieuwe, frisse ideeën kunnen van de winkel een nog groter succes maken. Ik ben super trots op wat ik neergezet heb, maar het is voor mij tijd voor een volgende stap in mijn leven, een nieuwe uitdaging. Daarom zoek ik een gedreven en enthousiaste man of vrouw die mijn zaak wil overnemen."

ONDERNEMERSHART ,,Begint jouw ondernemershart sneller te kloppen? Een mooier moment om voor jezelf te beginnen, is er niet!", aldus De Groot.

Meer informatie is te verkrijgen bij Chantal de Groot. Dat kan door binnen te lopen bij Maatjes kids & teenwear, Van Weedestraat 86 in Soest. Bellen of mailen kan ook via 035-7510729 of info@maatjes-soest.nl.
a [Maatjes kids & teenwear, Van Weedestraat 86, Soest