• Peter Beijer

Uniek concept bij meubelzaak Silvijn Wonen

Advertorial

SOEST Silvijn Wonen, de nieuwe meubelwinkel van Toon van Doorn kent een uniek concept. De winkel, op de plek waar voorheen Joh. Mets was gevestigd, heeft geen personeel. Klanten kunnen zelf rondlopen in de winkel, een keuze maken uit het wekelijks wisselende aanbod en vervolgens de bestelling online plaatsen.

Peter Beijer

De winkel zonder verkoper gaat dinsdag 5 februari open. Van Doorn ziet ernaar uit: ,,Volgens mij ben ik de eerste in de wereld die zoiets doet!"

COMBINATIE De winkel aan de Van Weedestraat is een combinatie tussen een webshop en een fysiek verkooppunt, legt Toon van Doorn uit. ,,Elke week plaatsen wij een complete en unieke collectie in de winkel die ook te zien is op de website silvijnwonen.nl. In de winkel is een koffiecorner en op de IPad kan snel en eenvoudig de bestelling ingevoerd worden. Bij eventuele vragen is telefonisch contact mogelijk."

ACHT PROCENT ,,De korting op de artikelen in de collectie stijgt elke dag met 8 procent tot een maximum van 48 procent op zondag. Heeft de klant de tafel, het bankstel of de stoel gekocht, dan vult hij dat in op de IPad en ik kan direct zien dat het stuk gekocht is. Met een bordje 'verkocht' dat de klant op het meubelstuk plaatst wordt aangegeven dat het betreffende meubelstuk uit de verkoop is. Wij zorgen ervoor dat de meubels netjes thuisbezorgd worden."

WEG IS PECH Is het dan niet beter om die stoere tafel pas op zondag te kopen? Van Doorn: ,,Dat kan je doen, maar de kans dat die mooie tafel net voor je neus is verkocht, is dan wel heel groot. De collectie staat er maar een week, op is op en weg is pech. Als je dus voor de hoogste korting gaat heb je ook dikke kans dat het meubelstuk dat je zo graag wilde hebben, weg is."

UNIEK De nieuwe winkel op het karakteristieke punt aan de Van Weedestraat werkt volgens een uniek verkoopconcept, volgens Van Doorn. ,,Alles wat maandagmiddag om twaalf uur in de winkel staat is zondagavond weg, verkocht of niet verkocht. De hele winkel gaat leeg en wordt op maandag weer gevuld met een nieuw aanbod. Natuurlijk laten we ons ook leiden door het seizoen. In het voorjaar zal er tuinmeubilair te koop zijn. Maar het kan ook zomaar een week lang volstaan met bankstellen. Ik koop grote partijen afkomstig uit overstock, faillissementen en van veilingen. Maar er komt ook meubilair uit onze eigen ambachtelijke timmerwerkplaats."

OVERKANT Aan de overkant van de straat is de winkel van Silvijn Meubels. Deze winkel wordt een bemande ambachtswinkel. Toon: ,,Hier krijgen oude meubels een tweede leven. Mensen die een oude tafel of stoel op willen laten knappen kunnen bij Silvijn terecht. Daarnaast blijft er in deze winkel een ruim aanbod aan sfeervolle decoraties, woonaccessoires en houten serveerplanken te koop. Bovendien zij wij de trotse dealer van design tuinhaarden, deze zullen binnenkort in de winkel te koop zijn."

KWALITEIT Van Doorn levert met Silvijn Wonen meubels uit voorraad en via de ambachtswinkel worden meubels op maat gemaakt. Alles van goede kwaliteit belooft de Soester ondernemer. ,,Onze meubels zijn van natuurlijke materialen gemaakt. De tafelbladen zijn in diverse soorten hout beschikbaar. Van eiken, beuk tot aan suiker-es. Het kan allemaal naar wens worden samengesteld."

AFSPRAAK De toonzaal van Silvijn Meubels is aan de Birkstraat 113. Deze, is alleen op afspraak, geopend voor bezichtiging. De opening van de winkel aan de Van Weedestraat 90 is op dinsdag 5 februari.
https://silvijnwonen.nl.