• Ted Walker

Twee Soester terrassen in Top 100

SOEST Twee terrassen van horecagelegenheden uit Soest zijn terug te vinden op de jaarlijkse Terras Top 100 van Misset Horeca. Het terras van Zuyver staat op plek 39, Sabrosa is te vinden op plek 85.

De Werf in Veere is maandag uitgeroepen tot winnaar van de Misset Horeca Terras Top 100 2019. Het Zeeuwse terras wist zowel de mystery guest, de vakjury als de hoofdjury ervan te overtuigen dat zij het beste terras van Nederland 2019 zijn. De Werf laat daarmee Brasa in Purmerend (de nummer 2) en Pelle's in Deurningen (de nummer 3) achter zich. De lijst werd voor de twaalfde keer gepresenteerd.

De Misset Horeca Terras Top 100 kent een open inschrijving. Terrassen mogen meedoen mits ze aan vier voorwaarden voldoen: het terras moet minimaal 40 stoelen hebben, vrij toegankelijk zijn (geen entree bijvoorbeeld op een pretpark), er moet bediening aan tafel zijn en het terras moet in het terrasseizoen minimaal vijf dagen per week geopend zijn. Alle ingeschreven bedrijven zijn vervolgens bezocht door een mystery guest én een vakjurylid. Beide bezoeken waren onaangekondigd. De uiteindelijke top-7 kreeg tot slot een bezoek van ruim een uur van de hoofdjury. Zij hebben onder andere gesproken over het terras en bedrijf, de bedrijfsvoering, personeel en productkeuze. 

De volledige lijst is te vinden op missethoreca.nl/terrastop100.