• Archief BDUmedia

Twee Soester terrassen in top 100

SOEST Twee Soester terrassen hebben een plek in de Terras Top 100 van Misset Horeca bemachtigd. De Korte Duinen staat op plek 19, het terras Soestdijk op plek 53. De lijst werd maandag bekend gemaakt. Op nummer één staat Brasserie Staverden.

De Terras Top 100 wordt al sinds 2008 bekendgemaakt door Misset Horeca. Alle terrassen die vrij toegankelijk zijn, minimaal 30 stoelen hebben, waar aan tafel bediend wordt en die in het hoogseizoen minimaal 5 dagen in de week open zijn, mogen mee doen. Dit jaar hebben bijna 400 terrassen zich ingeschreven. In de eerste ronde zijn zij bezocht door mystery visitors. De hoogst scorende 125 gingen door naar ronde twee. De lat daarvoor was hoog, een 8,9 was het minimale cijfer om door te gaan. In ronde 2 kwam de vakjury op bezoek. Zij beoordeelden het terras op veelal dezelfde punten als de mystery visitors, maar dan door de ogen van de professional.

Een terrasbezoek duurt minimaal 40 minuten, verloopt anoniem en er wordt altijd iets gegeten en gedronken. In totaal vullen de juryleden een vragenlijst in van zo'n 10 A4'tjes, waarbij onder meer gelet wordt op stopkracht, netheid, meubilair, begroeting, bestelling opnemen, uitstraling van bedrijf, terras en medewerkers, uitserveren, afruimen, afrekenen en nog veel meer. Uiteindelijk zijn er 100 bedrijven over. En de top van de lijst wordt nogmaals bezocht door de hoofdjury. Dit zijn aangekondigde bezoeken van een uur. Hier kan de ondernemer zijn verhaal kwijt en wordt een kijkje voor én achter de schermen genomen. Op basis van deze bezoeken rangschikt de hoofdjury de top van de lijst opnieuw.