• PeuterSpelen bij de Insingerschool: ,,Een fijne voorbereiding en ‘zachte’ overgang naar de basisschool. -

    Peter Beijer

Totaalconcept bij kinderopvang

Advertorial

SOEST Kinderopvang K'nijntje&Zippies werkt samen met de Insingerschool en biedt een totaalconcept aan: peuterspeelzaal, voorschool en tussen- en naschool. Schooldirecteur Wendela Kruijt is enthousiast: ,,Deze samenwerking is een feestje."

Peter Beijer

Het plein van de Insingerschool is met een beetje kinderfantasie te zien als het decor van een spannend avontuur. Een glijbaan is de uitgang van een blokhut. Bomen en struiken die de omgeving groen kleuren. Vijf kinderen van nog geen drie jaar oud spelen in de zandbak. Een pedagogisch medewerker van K'nijntje&Zippies speelt mee. Gillend van de pret gaan ze van de glijbaan. De educatie is verpakt in de methode 'Spelend Leren en Ontdekken'. Het PeuterSpelen is voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Hiermee biedt K'nijntje&Zippies de Voorschoolse- en Vroegschoolse Educatie (VVE) voor peuters aan.

ZELFVERTROUWEN Lauret Uyland van K'nijntje&Zippies: ,,Door mee te spelen zijn we in staat om kinderen tijdens het spel te coachen. Ze leren van winst, verlies, vreugde en teleurstelling. Zo krijgt het kind onder meer doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Dit is een dynamische en educatieve manier om het beste in een kind naar boven te halen. Het PeuterSpelen is een concept van K'nijntje&Zippies waar de peuters veel persoonlijke aandacht krijgen. Dat dit gebeurt in de omgeving van de basisschool zorgt voor een voorbereiding en 'zachte' overgang, zodra het kind naar school moet. K'nijntje&Zippies werkt vanuit de PROUD-visie: Positief en Respectvol en gericht op de Ontwikkeling van het Unieke kind waarbij het Durven Doen centraal staat."

VERLENGSTUK Niet alleen het PeuterSpelen maar ook de opvang voor, na en tussen schooltijd, is onderdeel van het totaalconcept dat K'nijntje&Zippies biedt. Ineke van den Bedem van K´nijntje&Zippies: ,,Wij zien onszelf als verlengstuk van het gezin en willen het de ouders zo gemakkelijk mogelijk maken. Wij bieden uitgebreide service, zoals het gratis brengen naar sportclubs, muziekles of andere activiteiten. Tussenschoolse opvang is het begeleiden van kinderen tijdens de momenten dat er geen les is. Tijdens de pauzes kunnen we zien hoe de dynamiek binnen een groep is en daarop anticiperen. Dit zijn momenten waar kinderen veel van elkaar leren."

FEESTJE Wendela Kruijt, directeur van de Insingerschool ziet veel voordelen in de samenwerking: ,,De ontwikkelingslijn van kinderen kunnen wij organisch volgen. De intensieve samenwerking met K'nijntje&Zippies is een feestje. Niet alleen voor ons team, maar zeker ook voor de kinderen. Het geeft veel rust." Lauret Uyland: "Het mooie is dat we werkende ouders kunnen uitleggen dat zij zich niet 'schuldig' hoeven te voelen over kinderopvang. Kinderen komen op jonge leeftijd met leeftijdgenoten in aanraking en leren spelen. Dat komt hun ontwikkeling ten goede. De kinderen worden nieuwsgierig en ontwikkelen zich razendsnel. Wat wij aanbieden is een centrale plek waar ouders met hun verschillende kinderen naar toe kunnen voor zowel PeuterSpelen, BSO en basisschool. Voor ouders is dat gemakkelijker. Wij delen met de school eenzelfde soort pedagogische visie."

INLOOPOCHTEND Kennismaken met het PeuterSpelen in de Insingerschool? Tijdens het 'Kabouterfeest', op vrijdag 28 september, van 9.00 tot 10.00 uur kunnen ouders en peuters sfeerproeven en informatie krijgen over onder meer PeuterSpelen. Verder zijn er activiteiten zoals knutselen en een dierenknuffelhoek.