• Jos en Marianne Vercauteren kiezen in hun tandartsenpraktijk voor kleinschaligheid en vertrouwdheid.

    Eigen foto

Tandartsenpraktijk Soesterberg kiest voor vertrouwelijkheid

Advertorial

SOESTERBERG Jos Vercauteren is sinds 2018 tandarts in Soesterberg. Bij Tandartspraktijk Soesterberg, gevestigd aan de Veldmaarschalk Montgomeryweg 23-25c, worden diverse soorten mondzorg aangeboden.

Peter Beijer

,,Wat ik in het dorp met de praktijk wil uitstralen is de kleinschaligheid", zegt tandarts Jos Vercauteren. ,,Ik vind dat je als tandarts een vertrouwensrelatie moet opbouwen met je cliënten. In de grote praktijken waar ik werkte was een tandarts vaak na twee jaar verdwenen. Dat betekende dat een patiënt de tandarts bij een reguliere halfjaarlijkse controle maar vier keer ontmoet heeft. In een dorp als Soesterberg waar mensen elkaar goed kennen is er behoefte aan een vaste tandarts, die vertrouwen krijgt en geeft. Die tandarts wil ik zijn."

PERSOONLIJKE AANDACHT Jos Vercauteren wil vooral kwaliteit leveren door vakmanschap en persoonlijke aandacht. ,,Mijn patiënten zullen zich geen 'nummer' voelen. Mijn praktijk is geen onderdeel van een grotere keten, dus bij mij ziet de patiënt altijd dezelfde tandarts. Samen bespreken we het zorgplan. Er wordt goed onderzocht op welke manier Tandartspraktijk Soesterberg de beste zorg kan geven en ik leg in begrijpelijke taal uit wat ik ga doen. Mijn ambitie is om goede zorg en kwalitatief hoogstaand werk te leveren. Het moet gewoon goed zijn."

MOOIE TANDEN Naast algemene tandheelkunde, is Tandartspraktijk Soesterberg ook het adres voor cosmetische tandheelkundige behandelingen, vertelt Jos: ,,Tegenwoordig willen we niet alleen maar een functioneel gebit, maar ook een gebit dat er mooi en gezond uitziet. De mogelijkheden zijn er om tanden te bleken."

,,Het resultaat is een mooie stralende lach. Dat ziet er niet alleen fraai uit, het is ook goed voor het zelfvertrouwen."

ACHTERSTALLIG ONDERHOUD Vercauteren benadrukt dat het goed onderhouden van het gebit, verstandig 'snoepen' en regelmatig tandartsbezoek veel ellende kan voorkomen. ,,Gebitten hebben het met snoepgoed, frisdrank en een veelal lakse houding tegenover het tandenpoetsen zwaar te verduren. Daar komt nog eens bij dat veel mensen de tandartspraktijk mijden. Niet uit angst voor de tandarts, maar omdat ze bang zijn voor hoge kosten. Dit speelt achterstallig onderhoud alleen maar in de hand. Ik vermeld daarom graag dat de meeste tandartskosten tot 18 jaar vergoed worden door de basisverzekering. Jaarlijks naar de tandarts gaan voor controle kost bijvoorbeeld helemaal niks tot je achttiende. Ook het eigen risico is niet van toepassing. Ga ook als je ouder bent dan 18 regelmatig, bijvoorbeeld twee keer per jaar, voor een controle naar de tandarts."
RUIMTE Tandartspraktijk Soesterberg is sinds maart 2018 actief in Soesterberg. In de bijna twee jaar die nu verstreken zijn hebben veel Soesterbergers zich als patiënt gemeld bij Jos Vercauteren. Hij is tevreden met zijn praktijk in het 'Vliegdorp'. ,,Ik voel mij hier thuis. Dit is een mooie kleinschalige praktijk met een moderne behandelkamer. Hier in het pand is ook een mondhygiëniste actief. Dat verwijst makkelijk door. We hebben nog ruimte voor nieuwe patiënten. Soesterbergers die een tandarts zoeken zijn van harte welkom bij Tandartspraktijk Soesterberg."

Tandartspraktijk Soesterberg, Veldmaarschalk Montgomeryweg 23-25c, tel. 0346-700262, info@tandartspraktijksoesterberg.nl, https://www.tandartspraktijksoesterberg.nl/.