• Peter Beijer

Slagerij Van Asch: goud met ster

Advertorial

SOEST Hoeveel Soesters zullen de afgelopen decennia niet het bekende rondje in Slagerij Van Asch hebben gedaan? Sinds maart van dit jaar zijn Remco en Jolanda van Beek de nieuwe eigenaren. Nieuwe gezichten, maar geen wijziging in de service en de kwaliteit.

Peter Beijer

Een bewijs daarvan zijn de prijzen die de zaak aan de Van Weedestraat onlangs mocht incasseren. ,,Wij blijven werken met de receptuur van Van Asch", zegt Remco van Beek. Wanneer over een paar weken de kerstinkopen worden gedaan, wordt de rij mensen in de winkelstraat voor de winkel van Slagerij Van Asch steeds langer. Inmiddels behoort de kerstdrukte bij de slagerij bijna tot het culturele erfgoed van Soest. Remco van Beek moet hartelijk lachen om de typering, maar toch: ,,Vorig jaar was ik weliswaar nog geen eigenaar van de slagerij, maar Jolanda en ik werkten al bij Van Asch. Ik ben dus bekend met de drukte hier. Het hoort bij ons en de klanten vinden het prima. Sterker nog, ik spreek mensen die zeggen dat Kerst geen Kerst is als ze niet bij Van Asch in de rij hebben gestaan. Bestellingen nemen wij alleen maar op voor wild en gevogelte. Anders is het logistiek niet te organiseren."

GOUD Het vakmanschap van Slagerij Van Asch is beloond met een aantal bekers die prominent in de winkel zijn opgesteld. Remco vertelt met trots: ,,Bij de nationale vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2018 zijn onze rookworsten met goud en met ster bekroond. Arnhem Rookworststad vakwedstrijd is de grootste nationale Gelderse Rookworstwedstrijd. Innovatieve rookworsten worden beoordeeld. Wij wonnen de wisselbeker met onze Jalapeno rookworst. Een heerlijke worst met peper en kaas. Daarnaast hebben wij goud gewonnen voor onze fijne en grove rookworst. Een team van deskundige juryleden keurde onze ingezonden producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie. De gewonnen prijzen zijn een bevestiging van onze kwaliteit. Ja daar zijn wij als team wel trots op!"

VAKMANSCHAP Remco: ,,We hebben het snel opgepakt, ook al omdat er een echte klik tussen Richard en Jeanette van Asch en Jolanda en ik is. Bovendien waren wij op zoek naar een grotere winkel dan dat we in Driebergen hebben gehad. Van Asch is een van de grootste, zo niet de grootste slagerij in deze regio en staat goed bekend. Dat willen we zo houden. Wat goed is moet blijven, dat is duidelijk. Voor ons is het een mooie aanvulling dat Richard enkele dagen per week bij ons blijft werken. Hij weet alles van de zaak. Voor de klanten is het vertrouwd en voor Richard goed om niet meteen helemaal te stoppen. Zijn ervaring en vakmanschap zijn niet verloren gegaan."

UITGEBREID ASSORTIMENT De populariteit van het assortiment van de slagerij is door de wisseling van eigenaar niet verminderd. ,,Het assortiment heb ik aangehouden en uitgebreid. Meer keuze in bijvoorbeeld grillworsten en producten als kaasschnitzels, boomstammen en zigeunerschnitzels. Overigens is dit maar een kleine greep uit het omvangrijke assortiment dat wij bieden."

OFFICIELE SOESTERS Remco en Jolanda van Beek voelen zich thuis in Soest. ,,We zijn helemaal gewend hier. Vanaf gisteren zijn wij bovendien officiële Soesters. Wij wonen nu bij de zaak. Het is duidelijk dat onze toekomst hier in dit mooie dorp ligt."

a Slagerij van Asch
Van Weedestraat 66, Soest
www.slagerijvanasch.nl