• Studiekring Soest

's Avonds huiswerkbegeleiding fijn

Advertorial

SOEST Studiekring Soest biedt sinds kort ook 's avonds huiswerkbegeleiding aan. Voor de leerlingen die laat uit school zijn en 's avonds rustig willen werken, is dat heel prettig. Dat zegt Corine de Vries, vestigingsmanager van Studiekring in Soest.

Ze stelt dat het goed gaat met deze vestiging. De afgelopen maanden steeg het aantal leerlingen sterk, waardoor er een wachtlijst is ontstaan voor de huiswerkbegeleiding 's middags.

Corine de Kruijf: ,,Op een gegeven moment constateerden we dat we een aantal middagen vol zouden zitten en zijn toen gestart met de avondopenstelling."

De zoon van Wendy heeft soms tot 16.30 uur les op school. ,,Nu is het prettig dat hij dan eerst thuis kan komen om te ontspannen en te eten." En wat vindt haar zoon ervan? ,,Fijn. Op die manier kan ik nog steeds mijn tijd goed besteden." Corine: ,,We zijn 's avonds open van half zeven tot negen uur en 's middags van drie tot zes uur. Maar we zeggen altijd tegen de leerlingen dat ze vanaf 14.30 uur al mogen komen." Lachend: ,,Sommigen staan zelfs al eerder op de stoep."

APP

Wat typeert Studiekring Soest? Eén van de leerlingen verwoordt het zo: ,,Het is er rustig en ik kan me goed concentreren. Er is een goede sfeer onder de leerlingen." Corine: ,,Dat is waar. Vrijwel alle leerlingen komen met plezier. Natuurlijk is huiswerk niet altijd even leuk, maar we leren de leerlingen om de leerstof goed te verdelen over de week."

Een andere leerling vertelt dat ze blij is met de Huiswerkplannerapp van Studiekring. ,,Daarin is onze organisatie wel uniek, ja," beaamt Corine. ,,De leerlingen zijn ontzettend handig in het kopiëren en plakken van de lesstof met hun mobieltje of via onze site. Hun ouders kunnen meekijken in het systeem en ontvangen ook verslagen. Naast het plannen leggen we ook de nadruk op het vergroten van de studievaardigheden. Actief leren, noemen we dat."

CONCENTRATIE

Ouders kiezen voor huiswerkbegeleiding om verschillende redenen. Wendy: ,,Onze zoon had geen motivatie en concentratie om zijn huiswerk thuis te maken, waardoor het er thuis niet gezelliger op werd." Hij vult aan: "Ik deed mijn huiswerk amper omdat ik mijzelf niet aan de slag kon zetten. Daardoor haalde ik ook lagere cijfers."

STRESS

Soms kan het ook gebeuren dat een leerling helemaal vastloopt in de hoeveelheid huiswerk. Een vader: ,,Onze dochter had problemen met het plannen van huiswerk en raakte hierdoor in de stress. Ze heeft nu meer vertrouwen gekregen in haar kunnen. Dit uit zich niet alleen in een gelukkiger kind maar vertaalt zich ook naar verbeterde schoolcijfers. Mede dankzij Studiekring heeft zij zojuist een bijzonder mooi rapport mee naar huis gebracht!" Wendy en haar zoon vullen aan: ,,Het geeft een heleboel rust in huis omdat er geen gezeur is over huiswerk maken. Als je thuis komt, ben je gewoon klaar en hoef je niet te stressen over het te laat leren van toetsen of andere opdrachten."

AFLEIDING

Corine, zelf ouder van twee tieners: ,,Ik herken de frustratie van veel ouders en kinderen heel goed. Je wilt je kind helpen, maar toch lukt dat niet echt. Andersom wil je als kind écht wel je best doen, maar er is ook veel afleiding om je heen. Het is fijn als ze dan bij een ander in goede handen zijn. Vreemde ogen dwingen en het zorgt ervoor dat de sfeer thuis veel prettiger wordt."

,,Loop gratis een middagje mee en ervaar het zelf", adviseert een leerling. Haar vader vult aan: "Wees niet te streng tegen je kinderen maar schakel de hulp in van professionele huiswerkbegeleiding. Het kost wel het één en ander, maar de investering in je kind is het dubbel en dwars waard."

BIJLESSEN

De vestiging van Studiekring Soest is gevestigd aan de Burgemeester Grothestraat 19c. Naast huiswerkbegeleiding worden ook bijlessen, studiecoaching en examenbegeleiding aangeboden.

www.studiekring.nl/soest of tel. 035-6012412.