• Renske Kleverwal Fotografie

Plasmabehandeling bij Haleakala

Advertorial

SOEST Schoonheidssalon Haleakala aan de Burgemeester Groithestraat heeft een nieuwe behandeling: de plasmabehandeling. Een nieuwe techniek om oogleden te liften, kraaienpootjes te verwijderen en ongewenste rimpels zo goed als te laten verdwijnen, zonder te snijden of te injecteren.

Hendriëlle de Groot

Er zijn veel mogelijkheden met deze nieuwe techniek, stelt Janny Haveman van de salon. ,,Fronsrimpels kun je verminderen. Een hals kun je liften. Wij kunnen ook pigmentvlekjes en ouderdomswratjes verwijderen, kraaienpootjes weghalen, navels strakker maken en lijntjes rond een mond verminderen. Zelfs een mini facelift. Ik wilde iets doen aan rimpels zonder fillers, botox of plastische chirurgie" vertelt Janny Haveman, eigenaresse van schoonheidssalon Haleakala.

Plasma is niets anders dan veel warmte. Het zit tussen gas en vloeistof in. Een plasmabehandeling is een manier om overtollige huid te minimaliseren. Om daarna een beroep te doen op het zelfherstellend vermogen van de huid, waarna deze er zichtbaar jonger en gelift uit komt te zien" legt Janny uit. "Tegelijkertijd wordt de elasticiteit verbeterd. De plasmaflitsen laten een klein, oppervlakkig korstje achter op de huid. Daarna volgt the real magic - het lichaam gaat de huid herstellen. Dat gaat gepaard met zwelling. In vijf tot zeven dagen gaan de korstjes eraf vallen. Daarna werkt de huid nog drie maanden door, door extra collageen en elastine aan te maken. Zo krijg je het 'bouncy effect' weer terug zoals bij de huid van een kind."

Er zijn volgens Janny Haveman veel voordelen ten opzichte van een plastisch chirurg. ,,Je gaat niet snijden en hebt geen bloed, hechtingen en dus ook geen litteken. De behandeling zelf is kort en betaalbaar. Je hebt een kort herstel." Janny heeft zelf de behandeling ook ondergaan en stond op dag vijf weer gewoon op de werkvloer. "De bijwerkingen zijn echt minimaal. Bij een ooglidcorrectie mag je bijvoorbeeld niet stofzuigen of tillen, maar hierbij mag je alles doen, zelfs sporten. Het past helemaal bij onze filosofie. We gaan altijd voor veilig: in de keus van onze merken, Shiseido komt van oorsprong zelfs uit de apotheek, maar ook met de technieken waarmee we werken, deze Plasma behandeling zet het lichaam zelf aan tot actie, en er gaat niets boven de kracht van een eigen lichaam. Wij snijden niet en injecteren niets."

De schoonheidssalon bestaat nu 41 jaar en Janny Haveman doet het werk al dertig jaar. Het team bestaat uit vijf specialisten. "We hebben niet alleen een heel consistent team, maar ook gepassioneerd en gedreven. We zijn altijd bezig met de laatste technieken en ontwikkelingen. Binnenkort volgt er nog meer nieuws.

Huidmetingen doen we ook digitaal, zodat je echt kunt zien welke leeftijd jouw huid heeft vergeleken met je echte leeftijd." Als ze een huidmeting doen, waaruit blijkt dat er een tekort is, dan kunnen ze een serum gebruiken met wat die huid exact nodig heeft. ,,Een huid kan er altijd net iets beter uitzien of comfortabeler aanvoelen. Dat is onze uitdaging. Dat is typisch beroepsdeformatie, onze passie. Vervelend, maar vaker leuk."

In de 41 jaar dat ze bestaan, hebben ze een vaste klantenkring opgebouwd. "Ook mensen die gaan verhuizen, komen hier weer vaak weer terug. Een vrouw was twintig jaar geleden geëmigreerd naar Canada en kwam mij vorige week, met een grote glimlach uit onze behandelstoel tegemoet lopen. Ze had al die jaren in Canada gezocht maar ook in andere landen, zo vertelde ze, dit is wat ze had gemist. Dát is waarvoor wij het doen.
Op zaterdag 9 maart is er vanaf 10.00 uur een demonstratiedag. Introductie korting 25%.

a [Haleakala Burg. Grothestraat 25 tel. (035) 6020488 mail@haleakala.nl