• Facebook Restaurant Soesterduinen

Ondernemers vinden elkaar bij nieuwjaarsreceptie SZK

SOEST ,,Een van de leukere feestjes in Soest." Paul Martens, secretaris van de Soester Zakenkring (SZK) stelt de 225 Soester ondernemers in zijn welkomstwoord een gezellige avond in het vooruitzicht. Het is de nieuwjaarsbijeenkomst van de ondernemersvereniging. De gelukwensen voor het, twee weken jonge, nieuwe jaar, zijn een mooi excuus om de onderlinge banden en het netwerk te verstevigen. Martens heeft overigens gelijk. De bijeenkomst in Restaurant Soesterduinen mondt uit in een leuk feestje.

Met Paul Martens, Henk van Asch en Kees Wantenaar staat bij de ingang van het restaurant een ontvangstcomité van formaat. Elke gast krijgt het allerbeste voor de resterende vijftig weken van 2018 toegewenst. Het thema van de bijeenkomst is 'Ons kent Ons' en dat is toepasselijk.

VISITEKAARTJES Handen worden geschud, wangen worden gezoend en het tempo waarmee de visitekaartjes van eigenaar wisselen ligt gelijk aan het de snelheid waarmee de hartige hapjes de hongerige magen vullen. Het is half zes en de meeste genodigden hebben de vrijmibo overgeslagen om bijtijds aanwezig te zijn.

Arrogant

Kees Wantenaar, voorzitter van de SZK, en burgemeester Rob Metz houden geen traditionele nieuwjaarstoespraak, maar worden geïnterviewd door presentator Jean Heijl. Wantenaar is blij met de interactie tussen bedrijfsleven en gemeente. ,,De Soester economie draait goed. Misschien klinkt het arrogant, maar wij als SZK leveren daarbij een belangrijke bijdrage."

GEEN GASAANSLUITING Metz is het eens met Wantenaar. ,,We zien weinig lege winkels. Soest is beter uit de crisis gekomen dan andere gemeenten. De cijfers laten het zien. Soest doet het uitstekend." Ook op het gebied van duurzaamheid ziet de burgemeester kansen voor Soest. ,,Er is veel kennis aanwezig. In ons gemeentehuis geven wij het voorbeeld met de houtgestookte kachel. Ik heb het pas één keer koud gehad. De nieuwe wijk op de vliegbasis wordt gasloos ontwikkeld. Dan helpen we de Groningers in Slochteren ook en kan de gaskraan weer een stukje dicht. Hoe er dan gasloos gebouwd gaat worden? Eenvoudig. Geen gasaansluiting in de woningen."

Kees Wantenaar voorziet een zonnig 2018. ,,Er gebeurt veel in Soest. Er wordt energie in nieuwe energie gestoken. We hebben een platform dat voor verdere verduurzaming gaat zorgen. Het is mooi dat wij elkaar als ondernemer, maar vooral als mens weten te vinden."

Voor Rob Metz wordt 2018 een bijzonder jaar. " Aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart doen vijftien partijen mee. Er valt veel te kiezen. Promoot iedereen in je omgeving om te gaan stemmen!"

ZAKELIJK SOEST Echte Soesters spreken volgens Metz de naam van hun woonplaats met een Z uit. Die Z is toevalligerwijs het nieuwe logo van Zakelijk Soest. Websitebouwer Remco de Hiep toont het nieuwe logo en de nieuwe website die onder meer toegang tot het bedrijvenregister geeft.

Na de presentaties is het tijd voor 'Het leuke feestje'. Het buffet wordt geopend en de gesprekken komen op gang. Ontwikkelaar Johan Zijtveld vertelt in de rij voor het Franse buffet over zijn plannen met het pand van de Rabobank op het Kerkplein. ,,Je herkent het pand niet meer terug. Wij gaan in de zomer van 2019 een fraai appartementencomplex opleveren." Robbert van Asch vindt de bijeenkomst geslaagd. ,,Goed dat de ondernemers elkaar hier vinden. Het interview met de burgmeester had van mij wel iets kritischer gemogen." Verderop staan de gastheren Robbert Goedhart en Thijs Duindam een dartje te gooien. Rob Metz is hun tegenstander. Een verdieping hoger laten diverse dames hun handen versieren met een Henna Tattoo." Ondernemend Soest heeft zijn feestje gehad en is klaar voor 2018.