• Het team van Nefkens Soest b.v. dat sinds 2009 aan de Dorresteinweg is gevestigd. Het autobedrijf bestaat 40 jaar.

    Nefkens Soest bv

Nefkens: vertrouwde naam

Advertorial

SOEST Automobielbedrijf Henri Nefkens. Een naam die vertrouwd klinkt. Het van oorsprong Amersfoortse bedrijf is sinds 1978 een bekende naam in Soest. Dit jaar wordt dus het 40-jarig jubileum gevierd. De Soester historie van het bedrijf gaat nog een stuk verder de geschiedenis in.

Peter Beijer

Gert-Jan Idenburg is de vestigingsleider van Nefkens Soest. Hij weet veel te vertellen over het automobielbedrijf dat sinds 2009 gevestigd is aan de Dorresteinweg. ,,Eind jaren twintig is op de Birkstraat fietsenzaak Houdijk gestart. Wanneer je foto's uit die tijd bekijkt is het nauwelijks voor te stellen dat een fietsenzaak geëvolueerd is tot het huidige automobielbedrijf."

Idenburg laat foto's en krantenknipsels zien. Op een vergeeld beeld is een aantal mannen te zien. Het traditionele beeld uit de jaren twintig: met petten op het hoofd, sjofele kleding en een ernstige blik staan de historische Soesters voor wielerzaak Houdijk.

,,In 1954 begonnen de zonen Houdijk met het autobedrijf. In 1978 werd het bedrijf verkocht aan Nefkens en werd de onderneming het servicepunt voor Soest. In 2009 zijn wij vervolgens van de Birkstraat verhuisd naar deze plek aan de Dorresteinweg."

JAMES AUTOSERVICE In de ruime showroom zit Idenburg, die zijn vader Bert Idenburg opvolgde, samen met zijn collega Wilco Schouten achter een imposante balie.

,,Wij zijn de gastheren van de showroom. Hier kunnen onze klanten de jong gebruikte auto's bekijken en geven wij advies. Hiernaast is de werkplaats. Wij zijn erkend Opel-reparateur en voeren het concept van James Autoservice. Dit is de merk-onafhankelijke auto- en serviceformule voor personenauto's en bestelwagens van alle merken, typen en bouwjaren. Zowel particulieren als leaserijders kunnen terecht bij JAMES voor bijvoorbeeld een APK, grote beurt, banden en velgen."

VERTROUWEN De bedrijfsleider vertelt tijdens zijn rondleiding door de showroom dat vertrouwen een groot goed is voor Nefkens Soest. ,,Wij moeten het hebben van vertrouwen, service en kwaliteit. Onze medewerkers worden daarom goed opgeleid en zowel via onze importeur als door externe bedrijven getraind en opgeleid zodat ze altijd de meest actuele vakkennis hebben. Wij leveren een divers advies. Zo lichten wij onze klanten ook in over de financieringsmogelijkheden, wagenparkbeheer, leasing en bedrijfswagens."

Veertig jaar Nefkens lijkt een mooi moment voor een feestje. Bijvoorbeeld een actie voor geïnteresseerde autoliefhebbers. Idenburg: ,,Wij adviseren iedereen om onze site en Facebook-pagina in de gaten te houden over de acties die wij gaan houden. Natuurlijk is bij Nefkens de gratis zomercheck. Laat je auto nu nakijken voordat je kilometers gaat maken op vakantie. Wij controleren alles. Bijvoorbeeld de bandenspanning. Want bij een volgeladen auto moet die wel in orde zijn."

Automobielbedrijf Nefkens: Dorresteinweg 64E. Telefoon 035-6012364 Internet: http://www.nefkenssoest.nl/