• Makelaar voor een uur, Manon Raatjes: ,,De diversiteit van dit vak is het leukste. Geen dag is hetzelfde. -

    Peter Beijer

Manon Raatjes: Makelaar voor een Uur

SOEST/BAARN Manon Raatjes is woningmakelaar in de regio Soest en Baarn namens Makelaar voor een Uur. Het concept van dit jonge, landelijk opererende makelaarskantoor is gebaseerd op een vast kostentarief. ,,Wij doen hetzelfde als onze collega-makelaars, alleen is de klant bij ons voordeliger uit.

Peter Beijer

Manon Raatjes werkt niet vanuit een kantoorpand, maar vanuit huis. ,,Wanneer iemand zijn huis wil verkopen dan is de afspraak bij de klant thuis. Daar vindt de verkoopwaardebepaling in samenspraak met de klant plaats. Een woning kopen of verkopen is spannend, dat gebeurt maar een aantal keer in een mensenleven. Daar houd ik rekening mee en daarbij maak ik geen onderscheid tussen een woning van een miljoen of een appartement van bijvoorbeeld 150.000 euro."

TRANSPARANT VERDIENMODEL Makelaar voor een Uur, aangesloten bij brancheorganisatie VastgoedPRO, onderscheidt zich volgens de Soesterse in het transparante en eerlijke verdienmodel en in de persoonlijke aandacht voor verkopers maar ook voor mensen die komen bezichtigen. ,,Collega-makelaars werken veelal met een percentage van de opbrengst van een woning en daar bovenop komen nog eens de btw en de opstartkosten. Dat vinden wij niet transparant. Wij doen dat anders. Een makelaar verleent twee diensten. Het vaste gedeelte is de promotie via Funda, het laten maken van de (360 graden) foto's, meetstaat en de video, het maken van de teksten en het onderhandelen. Wij regelen alles van A tot Z. De kosten hiervoor zijn 1750,00 euro, ongeacht de waarde van de woning en inclusief alle kosten zoals btw en kosten voor fotografie, opmeten en Funda. Onze andere dienst is het organiseren en faciliteren van de bezichtigingen. Een bezichtiging duurt circa één uur, daar komt onze naam vandaan. Voor een bezichtiging is het tarief 148,00 euro. De prijs voor het totaal aantal bezichtigingen bedraagt nooit meer dan 2000,00 euro. De klant betaalt bij ons nooit meer dan 3750,00 euro ongeacht het aantal uren aan bezichtigingen. Op onze backoffice in Utrecht worden de administratieve handelingen verricht. Daarom hebben wij ook geen kantoor op locatie."

VIRTUELE TOUR Manon legt uit dat de werkwijze verder niet veel afwijkt van dat van de traditionele makelaar. ,,Wij kwamen als eerste met de Virtuele tour, we zijn misschien wat meer actief op social media en verder doen we alles exact hetzelfde als onze collega's. Ons verdienmodel is onze onderscheidende factor."

TWEE VRAGEN Wouter van Dijk, directeur van Makelaar voor een Uur, schuift aan en vertelt dat de aanpak van zijn makelaarskantoor aanslaat. ,,Twee jaar geleden zijn wij met dit concept gestart en de reacties van onze klanten zijn zeer positief. Onze beste reclame tot nu toe is die van mond-tot-mond. Men merkt al gauw dat er duizenden euro's te besparen zijn door met ons in zee te gaan. Wij hebben na afloop van een koop of verkoop twee vragen aan onze klanten. Waarom heb je voor ons gekozen en hoe heb je onze dienstverlening ervaren? Wat de klant vooral waardeert is de transparantie. Vooraf weet men precies waar men aan toe is. Dat geeft rust."

DIVERSITEIT ,,De diversiteit van dit vak is het leukste. Geen dag is hetzelfde. Ik houd altijd in gedachten dat de verkoop of de aankoop van een woning een beslissing voor langere tijd is. Dat vereist aandacht en empathie voor mijn klant. Je moet je in de mensen verdiepen en ze begrijpen. Meedenken en meevoelen."

a [Makelaar voor een Uur, Manon Raatjes, manon@makelaarvooreenuur.nl, tel. 088-2264800 of 06-15475976.