• V.l.n.r.: Elena Beijer, Ronald de Beer en Esther Kok zijn startklaar voor Koningsdag in Soest-Zuid.

    Eigen foto

Koningsdag vieren met winkels in Soest-Zuid

SOEST Een kleine 10 kilometer verderop wandelt koning Willem-Alexander volgende week zaterdag met zijn gezin door de binnenstad van Amersfoort. In het winkelcentrum Soest-Zuid zal het op dat moment ook goed toeven zijn. Sterker nog, vanaf donderdag 25 april zijn de straten en de etalages in het winkelgebied oranje gekleurd. De winkeliers pakken uit met verschillende acties.

Peter Beijer

Een groot aantal winkels in Soest-Zuid opent op Koningsdag, zaterdag 27 april, om 7.00 uur de deuren. De winkels zijn die feestdag tot 11.00 uur geopend. Daarna is er nog volop feest in Soest-Zuid. Bij Elena Beijer, eigenaresse van Doedels, speciaalzaak in baby- en kinderkleding, zorgt Koningsdag voor mooie herinneringen.

,,Als klein kind vond ik Koninginnedag al een fantastische dag. Volgens mij was het altijd mooi weer, iedereen is vrolijk en overal is wat te doen. Als ik aan Koningsdag denk, dan zie ik vooral gezelligheid en mensen die elkaar ontmoeten. Die sfeer willen wij met de winkeliers in Soest-Zuid ook creëren."

KONINKLIJKE OVERNACHTING Elena organiseert samen met haar collega's Ronald de Beer (Primera) en Esther Kok (Roma Lingerie) de Soester Koningsdag. De voorpret begint al een aantal dagen daarvoor, zegt De Beer. ,,Vanaf 25 april kan het winkelend publiek stempels verzamelen waarmee het een kans maakt op een koninklijke prijs ter waarde van 399,00 euro: een culinair arrangement en een koninklijke overnachting in respectievelijk restaurant Hoogheid en Charme Hotel Oranjeoord in Hoog Soeren op de Veluwe."

STEMPELS Esther Kok legt uit wat de actie rondom Koningsdag inhoudt: ,,De enige manier om kans op de prijzen te maken, is boodschappen doen bij de winkels in Soest-Zuid. Je ontvangt dan vanaf 25 april stempels op een spaarkaart. Elke ingeleverde en volgestempelde spaarkaart komt in een tombola en daar wordt de gelukkige winnaar uitgetrokken. Een winnaar die onder koninklijke omstandigheden kan genieten in Charme Hotel Oranjeoord."

POSTERS De spaarkaarten zijn te verkrijgen bij de deelnemende winkels die te herkennen zijn aan een poster op de voordeur. Voor elke besteding bij de aangesloten winkels krijgt men één stempel. Bij drie stempels (van drie verschillende winkels) is de kaart vol en een koninklijke overnachting is dichterbij gekomen. De stempelkaarten moeten op Koningsdag ingeleverd worden bij Primera Soest Zuid.

ALTIJD PRIJS ,,Het is niet alleen een kans op een vorstelijk verblijf op de Veluwe, maar je hebt ook nog kans op jaarlijks 50.000,00 en dat twintig jaar lang", vertelt De Beer. ,,De eerste honderd bezoekers die de stempelkaart inleveren hebben altijd prijs en ontvangen bij het inleveren van hun stempelkaarten namelijk één-vijfde koningsdaglot met daarmee een kans op die enorme geldprijs."

TERRASSEN De Beer: ,,Het wordt heel gezellig op Koningsdag. De terrassen van onder meer Sabrosa, Vlaai en Zo en Kwalitaria gaan open. Vanaf vier uur is er muziek van AudioBoy, producer en DJ Tobias Ripperda. Hij zorgt voor de optimale sfeer. Vorig jaar tijdens het Dolce Vita-evenement hier in Soest-Zuid zorgde hij al voor een gezellige en sfeervolle sfeer." Elena: ,,Het wordt weer zoals in de tijd dat ik met een oranje mutsje en een vlaggetje het dorp in ging. De Soesters hoeven het dorp niet uit. Dit winkelcentrum is oranje getint. Met alle winkeliers organiseren wij dit graag. De acties van de deelnemende winkeliers in Soest-Zuid zijn te lezen in de Soester Courant van volgende week."