• Kappers.nl

Kapperszaak tegen leegstand

SOEST Aan de Weegbreestraat 135A komen een kapperszaak en schoonheidsinstituut in het pand waar voorheen een spellenwinkel was gevestigd. Daarmee wijkt Soest af van het bestemmingsplan, om leegstand te voorkomen.

Hans Veltmeijer

In het pand zat een spellenwinkel, maar de ruimte staat inmiddels al geruime tijd leeg. Dat een ondernemer er nu een kapperszaak en schoonheidssalon wilt vestigen, komt de gemeente prima uit. Het maakt een einde aan de leegstand (waar met name buiten Soest veel winkelpanden mee te kampen hebben) en sluit aan bij het Soester beleid om detailhandel te concentreren in het winkelgebied en daarbuiten open te staan voor andere bestemmingen van detailhandelslocaties. In dit geval voor dienstverlening, maar de bestemming 'wonen' is ook een optie om de leegstand te bestrijden.

Het winkelfront aan de Weegbreestraat ligt net buiten de grens van het winkelgebied. De winkelpui zal worden aangepast. Volgens de gemeente betekent dit 'een ruimtelijke verbetering'. Aan de linkerzijde komen een kapperszaak en schoonheidssalon voor vrouwen, rechts is een kapperszaak voor mannen gepland.