• Carola Rademaker (rechts) ontvangt de kam van Martini van Doorn. ,Het Rademaker-DNA zit in dit pand. -

    Peter Beijer

Kapperswissel Haaratelier: Carola voor Martini

Advertorial

SOEST Natuurlijk heeft Martini van Doorn gemengde gevoelens. Achttien jaar lang was zij de naamgever en eigenaar van Martini's Hair waarvan zestien jaar aan de FC Kuyperstraat 24. Binnenkort geeft zij de kam, de schaar en de sleutels van de salon over aan Carola Rademaker.

Peter Beijer

Deze ervaren kapster verhuist haar kapsalon 'Bon Rademaker Haarmode' van Amersfoort naar het karakteristieke plekje in Soest. De naam wijzigt in HaarAtelier Rademaker by Carola. ,,De naam en de eigenaar veranderen, wat blijft zijn de service, kwaliteit en de topproducten van Redken."

ROOTS Dat Carola Rademaker, dochter van de bekende kapper Bon Rademaker, kapster zou worden was vanzelfsprekend. ,,Ik ben de derde generatie in onze kappersfamilie. Mijn grootouders Marie en Evert begonnen ooit in Soest. Hun zoon en mijn vader Bon Rademaker startte in 1974 zijn kapsalon aan de Noordewierweg in Amersfoort. Zelf ben ik dertig jaar kapster, waarvan ik 28 jaar in de salon in Amersfoort heb gewerkt. Vanaf 2011 ben ik de eigenaar. Nu ga ik met de verhuizing naar Soest weer terug naar de roots. Dat voelt goed!"

DNA Het blijkt dat het kappers-DNA van de Rademakers al jarenlang in de salon van Martini's Hair aan de FC Kuyperstraat zit. Martini van Doorn, de huidige eigenaar,wij legt uit: ,,Ik heb de salon overgenomen van Marie Claire Baars. Zij heeft het vak weer geleerd van Bon Rademaker. Het heeft blijkbaar zo moeten zijn dat Carola in deze salon komt."

BEKENDE GEZICHTEN Carola kijkt vol vertrouwen uit naar de toekomst van de nieuwe kapsalon op de vertrouwde locatie in Soest. ,,Ik ben trots dat de medewerkers van mijn salon in Amersfoort, Melissa en Miranda, met mij mee gaan. Daarnaast vind ik het geweldig dat Claudia en Maaike van Martini's Hair in ons team komen. Bekende gezichten dus in de salon, zowel voor de klanten van Martini als voor mijn klanten."

REDKEN Carola heeft de ambitie om het beste van zowel haar salon als die van de Martini's Hair te combineren. ,,Met elkaar gaan wij de uitdaging aan om met HaarAtelier Rademaker by Carola onze salon op dezelfde wijze voort te zetten zoals wij dat in Amersfoort doen en zoals Martini's Hair dat altijd in Soest heeft gedaan. Service, kwaliteit en het uitvoeren van mijn passie: mooie kleurcreaties maken met een passend kapsel. Net zoals Martini, werken wij ook met de topproducten van Redken."

VERBOUWING Per maandag 1 oktober krijgt Carola de sleutel. ,,Dan starten wij met de verbouwing en zal de salon een complete make-over krijgen. Per 18 oktober gaan wij er met het gehele team er vol tegenaan. Het is mogelijk om nu alvast een afspraak te maken", aldus de creatieve onderneemster.

RECEPTIE Martini gaat de kapsalon in Soest verlaten, onder meer vanwege de reisafstand tussen haar woonplaats in Noord-Holland en Soest. ,,Op zondag 30 september neem ik afscheid van mijn klanten tijdens een receptie in Eetcafé Centraal aan de Birkstraat. Alle klanten zijn daar van 15:00 tot 17:00 uur van harte welkom. Ik neem niet helemaal afscheid hoor. Ik blijf namelijk natuurlijk klant bij Carola. Voor de service en kwaliteit van HaarAtelier Rademaker by Carola rij ik graag om de paar weken naar Soest."

HaarAtelier Rademaker by Carola is vanaf 18 oktober de nieuwe, volledige naam van de kapsalon aan de FC Kuyperstraat 24. Tot die tijd blijft de zaak open onder de vertrouwde naam HaarAtelier.