• Janine van Rossum: ,,De Observ analyseert ook diepere huidlagen en brengt deze aandoeningen haarscherp in beeld. -

    Peter Beijer

Helemaal Huid 'cosmedisch' specialist

SOEST Helemaal Huid is een huidtherapeutische kliniek. ,,Ik begrijp dat de vergelijking met een schoonheidssalon snel gemaakt wordt", zegt eigenaar Janine van Rossum. ,,Helemaal Huid richt zich op de 'cosmedische' kant van huidtherapie. Verwacht bij ons geen crèmemasker en een stoomapparaat. Wij bieden wetenschappelijk onderbouwde oplossing bij huidproblemen.

Peter Beijer

,,Doordat wij meer dan twintig jaar ervaring hebben in huidzorg en sterk resultaatgericht zijn, gaan wij alleen voor de beste oplossing", vertelt Van Rossum. ,,Voordat wij een behandeling starten, zoeken we de veiligste en meest effectieve. Sommige huidbehandelingen zijn bovendien, afhankelijk van de polisvoorwaarden, verzekerd en vallen niet onder het eigen risico. Inmiddels hebben wij een contract met alle zorgverzekeraars."

DESKUNDIGHEID Er is volgens Janine een wezenlijk verschil qua kennis en opleidingsniveau tussen de schoonheidsspecialist en huidtherapeut. ,,De huidtherapeut en schoonheidsspecialist kunnen elkaar uitstekend aanvullen. Daar waar de deskundigheid of bevoegdheid van de schoonheidsspecialist stopt, komt de HBO-gediplomeerde huidtherapeut in beeld. Denk hierbij aan hardnekkige acne en het beoordelen en eventueel verwijderen van bultjes en plekjes. Of aan het toepassen van verschillende soorten lasers voor het bestrijden van onder meer overbeharing, pigmentvlekken en adertjes. Laserlicht heeft tot doel een blijvende verandering in de huidstructuur teweeg te brengen. Daarvoor moet je bij de expert zijn. En daarvan is er maar één in Soest."

DUURZAAM ONTHAREN Janine en haar team zijn gespecialiseerd in diverse huidproblemen. ,,Wij streven naar verbetering van de huid op langere termijn. Dat vergt vaak meer dan één behandeling. Voor duurzaam ontharen gebruiken we een bijzondere laser met drie verschillende golflengtes, de Soprano Ice Platinum. Hiermee kan oppervlakkig, middeldiep en diep gelegen haar bestreden worden, daar zijn wij uniek mee in deze regio. We durven hiervoor zelfs een resultaatgarantie te geven. Als je toch gaat ontharen, kies dan voor duurzame haarreductie en niet definitief ontharen zoals iedere salon beweert. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring en inmiddels hebben wij ruim 15.000 behandelingen uitgevoerd. Ook kunnen alle behandelaars bij ons elektrisch epileren voor eventuele restbeharing of haren met te weinig pigment. Als nascholingsdocente bij de ANBOS en huidtherapeut, overdrijf ik niet wanneer ik mijn kennis op dit gebied uniek noem. Daarom vind ik het des te kwalijker dat er salons zijn die matige apparatuur gebruiken en claims die ze niet kunnen waarmaken. Vaak komen teleurgestelde consumenten na soms jaren van zinloos behandelen uiteindelijk bij ons terecht."

OBESERV Een andere innovatie is de Obeserv. Janine: ,,Veel huidaandoeningen beginnen in de diepere huidlagen en worden pas in de loop van de tijd zichtbaar. De Observ analyseert ook diepere huidlagen en brengt deze aandoeningen haarscherp in beeld. Met een druk op de knop kunnen wij de afbeelding van het gezicht laten zien in de toekomst. Pigmentatie, zonschade en haarvaatjes kunnen dan aanmerkelijk toegenomen zijn. Wij werken met een individueel behandelplan en denken in oplossingen. Maak een afspraak voor een huidscan. Deze kost 25 euro en dat geld krijg je bij de eerste behandeling weer retour."

a Helemaal Huid, Soesterbergsestraat 61-2, www.helemaalhuid.nl, telefoonnummer 035-5233420