• Carola Rademaker ,,Ik ben trots op deze kapsalon en ook op mijn team.”

    Peter Beijer

HaarAtelier thuis aan de F.C. Kuyperstraat

SOEST Een jaar geleden verhuisde Carola Rademaker met haar kapsalon 'HaarAtelier Rademaker By Carola' van Amersfoort naar de FC Kuyperstraat in Soest. De dagen zijn volgens de ervaren kapster omgevlogen. ,,Ik heb geen dag hoeven te wennen."

Peter Beijer

Het interieur van de kapsalon oogt fris, wit en gezellig. Aan een van de kapunits zit een vrouw 'in de kleur'. Opmerkelijk: acht stoelen kijken niet tegen een wand aan, heel gebruikelijk bij een kapsalon, maar staan midden in de zaak. ,,Dat is expres zo gedaan", zegt Carola. De eigenaresse en naamgeefster van HaarAtelier wil vooral een gezellige sfeer creëren met de robuuste houten tafels die het kapperseiland vormen. ,,We werken nu echt vanuit het hart van de zaak, wat een gezellige interactie geeft voor de klanten onderling."

VLIEGENDE START Een jaar geleden, op 18 oktober, was de eerste werkdag voor Carola in Soest. Een vliegende start met de overname van Martini's Hair en de verhuizing van haar eigen kapsalon van Amersfoort naar Soest. ,,Veel klanten zijn vanuit Amersfoort meegekomen naar Soest en ook de vaste klanten van de vorige salon weten de weg naar ons te vinden. Veel trouwe klanten - sommigen vertrouwen al dertig jaar hun kapsel aan mij toe - maar sinds de opening ook elke week één of twee nieuwe klanten via mond-tot-mondreclame. Veel dames, maar ook een aantal heren. Kinderen zijn leuk om te doen, we willen dat het knippen voor hen een leuke ervaring is. Vooral bij de kleintjes is dat heel belangrijk."

BEKENDE GEZICHTEN Carola heeft een rijke carrière in het kappersvak. ,,Ik ben ruim dertig jaar kapster, waarvan ik 28 jaar in de zaak in Amersfoort heb gewerkt. Met de verhuizing naar Soest ben ik terug op de plek waar mijn familie ooit is gestart in het kappersvak. Dat voelt goed."

De locatie aan de FC Kuyperstraat 24 is inmiddels vertrouwd. ,,Met onze ervaren medewerksters Claudia, Maaike en Melissa is er, naast hun bekende gezichten, ook veel kennis en kunde in huis. Alle drie hebben hun strepen in het kappersvak al ruimschoots verdiend, het zijn volleerde hairstylisten en coloristen met passie voor hun vak, net als ik. De kennis houden wij up-to-date met trainingen en opleidingen; het is essentieel maar ook heel inspirerend en leuk om de laatste kniptechnieken toe te kunnen passen. Een totale make-over is geweldig om te doen. Iedere klant krijgt bij ons alle aandacht, we gaan graag net dat stapje verder om een optimaal eindresultaat te krijgen, zodat onze klant met een frisse look en op en top verzorgd de deur uitgaat."

Carola ziet de toekomst van haar HaarAtelier met vertrouwen tegemoet. ,,Ik ben trots op deze kapsalon en ook op mijn team: ik weet zeker dat het plezier en de saamhorigheid die we samen hebben bijdraagt aan de prettige sfeer in de salon. De donderdagavond loopt super en ook op de andere dagen is het gezellig druk. Ik beleef vooral veel plezier aan het uitvoeren van mijn passie: mooie kleurcreaties maken met een passende coupe met de topproducten van Redken."

Om het eenjarig jubileum van 'HaarAtelier Rademaker By Carola' een extra feestelijk tintje te geven trakteert Carola de klanten tot en met 31 oktober op iets lekkers bij de koffie. ,,We zitten hier echt op onze plek, onze klanten komen hier graag en naast ons vakmanschap en onze service zijn onze klanten vooral blij met de gezelligheid en sfeer."

a        F.C. Kuyperstraat 24, tel. 035-6019991, www.haaratelierrademaker.nl