• Jaap van den Broek

Gratis wintercheck bij De Soester

Advertorial

SOEST Een speciaal autobedrijf, dat is De Soester. Nostalgie in een modern vormgegeven locatie. Een flitsende garageformule, Autovakmeester, in een omgeving waar een Chevrolet uit 1928 staat te blinken. Binnenkort, op zaterdag 3 november, is de gratis wintercheck bij De Soester op de Kostverlorenweg. ,,We maken er een familiedag van."

Peter Beijer

De ontvangst is hartelijk. Leroy Karwoczik geeft een stevige hand en geeft een rondleiding door de showroom. Vader Jorg is er ook bij en vertelt van alles over het familiebezit aan klassieke auto's die voor onbepaalde duur zijn tentoongesteld. ,,Met de aanschaf van een Messerschmitt is de liefde voor oude auto's begonnen. Op de parkeerplaats staat een Goggomobil en een Chevrolet Pickup. Binnenkort zijn wij een Chevrolet uit 1928 rijker. Hobbyisten met oude auto's weten ons altijd te vinden."

FAMILIE Jorg en echtgenote Frida runnen samen met zoons Marvin en Leroy en dochter Kirby de onderneming. Net zoals de auto's in de showroom kent ook De Soester een roemrijke geschiedenis. Een echt familiebedrijf dus, dat 62 jaar geleden op de Smitsweg werd opgericht door de ouders van Jorg: Coby en Sjors Karwoczik. Het bedrijf is in het begin van de jaren zestig verplaatst naar de huidige locatie aan de Kostverlorenweg hoek Laanstraat. Sjors en Coby zijn niet meer onder ons, maar vanaf een grote foto kijken zij met tevredenheid de zaak in.

RIJLES Jorg: ,,Mijn vader was in Nederland achtergebleven, toen hij aan het eind van de Tweede Wereldoorlog als een van de Poolse bevrijders naar Nederland was gezonden. Hij heeft toen mijn moeder ontmoet en samen met haar heeft hij vele jaren de zaak gerund en beiden hebben ook vele jaren autorijles gegeven. Wij hadden een groot gezin met tien kinderen, waarvan ik de enige jongen ben. We moesten allemaal ons steentje bijdragen."

Het is een traditioneel familiebedrijf met een hecht team aan medewerkers, zoals John Smit (51 jaar) en Chris de Bruin (,,Vanaf zijn schooltijd"). Jorg: ,,John en Chris zijn het levende bewijs van de jarenlange ervaring en het sterke teamverband binnen ons bedrijf".

Autobedrijf De Soester is het eerste bedrijf in Nederland dat onder de formule van Auto Vakmeester haar diensten verleent. Leroy vertelt: ,,In juni 2018 introduceerde PartsPoint de nieuwe garageformule Autovakmeester: een lokale vakman, die kwaliteit voor een goede prijs levert en iemand in wie men vertrouwen heeft. Ons pand is nu gerestyled volgens de Autovakmeester-formule. Dat is een nieuw jasje maar onze service en kwaliteit zijn uiteraard nog altijd wat men van ons gewend is. Dus: in- en verkoop van alle merken, onderhoud en reparatie, diagnostiek, apk-keuring, banden en een kentekenloket. De Soester blijft het vertrouwde onderhoud voor zorgeloos autorijden."

GRATIS WINTERCHECK De service en het vakmanschap van de mensen van De Soester, in combinatie met de nieuwe formule van Autovakmeester, kan ervaren worden tijdens de Wintercheckdag op zaterdag 3 november van 9.00 tot 16.00 uur. Zoon Leroy: ,,Het thema is 'Heel De Soester Bakt'. Wij controleren de auto gratis op 18 wintergevoelige punten. Tijdens de check trakteren wij op Oudhollandse lekkernijen zoals broodjes worst en een kaasfondue. Iedereen die zijn auto laat checken, krijgt een kookschort en bijpassende ovenwanten." Vader Jorg: ,,Het wordt een gezellige dag, in de sfeer van ons bedrijf: een echte familiedag!"

a [Autovakmeester De Soester, Kostverlorenweg 1, www.soester.nl