• Vanaf links: Guido Demmers, Vincent van der Wardt en Elgar Demmers startklaar voor het vernieuwde Dorsthuys in Baarn.

    Peter Beijer

Genieten in verbouwd Dorsthuys Demmers

Advertorial

BAARN Op de website van Dorsthuys Demmers is te lezen dat het restaurant het gezelligste van Baarn is. Tijdens de afgelopen week was het vooral boren, zagen schilderen en timmeren aan De Brink 14. Het resultaat mag er zijn. Vandaag gaan de deuren van Dorsthuys Demmers open na een intensieve verbouwing van een week. ,,Tijdens de verbouwing kwamen de vaste gasten al een kijkje nemen."

Peter Beijer

Bouwvakkers lopen af en aan in Dorsthuys Demmers. Een man is bezig om de houten vloer te schuren. Een elektricien zorgt ervoor dat de juiste kabeltjes getrokken worden, een schilder strijkt de laatste kwast over een vers paneel. Niet alleen bouwvakkers zijn druk, ook de eigenaren van de horecazaak zijn aan de slag. Op een steiger is Elgar Demmers bezig met verlichting en Vincent van der Wardt hanteert een boormachine om schroefjes op een juiste plek te plaatsen.

UITGEBREID MENU De broers Guido, Elgar en Rogier Demmers weten wat het is om een mooie horecagelegenheid neer te zetten. In 2012 wonnen ze met Eemlust (ook in Baarn) de Terras Top 100. De broers exploiteren ook Grand Café Soestdijk. Dorsthuys Demmers opende de deuren begin 2016. Hoewel de naam doet vermoeden dat je hier vooral komt om te drinken, is de menukaart zeer uitgebreid. Het terras van Dorsthuys Demmers eindigde hoog in de Terras Top 100. Kritische geluiden waren er van de jury over het wat oude interieur. Die kritiek is vertaald in een fraaie metamorfose van het restaurant waarvan het resultaat vanaf heden te zien is.

ZIEL Guido Demmers kijkt goedkeurend rond en ziet hoe zijn horeca-collega's, net als de ingehuurde vaklieden, alle zeilen bijzetten om Dorsthuys Demmers een nieuw uiterlijk te geven. ,,Het wordt een prachtige zaak. Er gaat veel veranderen, maar de ziel van deze zaak blijft hetzelfde. Verse producten die vers bereid worden. De afgelopen jaren hebben wij al veel veranderd. Het logo, de bedrijfskleding en de keuken. Deze verbouwing is het laatste stukje."

JUISTE SNAAR De gebroeders Demmers willen meer bieden dan alleen een goed restaurant, vertelt Guido. ,,Met Dorsthuys Demmers willen wij een gezellig en mooi ingericht restaurant creëren. De reacties van onze gasten zijn positief en als wij ze mogen geloven dan hebben wij met de verbouwing de juiste snaar geraakt."

,,Veel vaste gasten hebben de afgelopen dagen al een kijkje genomen en zijn enthousiast. Vanaf vandaag kunnen onze gasten genieten van een prachtig nieuw interieur waar we een heerlijke lunch of voortreffelijk diner serveren."

ELK WAT WILS Uiteraard blijft de kaart van Dorsthuys Demmers vertrouwd maar ook verrassend. ,,Onze kaart wisselt regelmatig", legt Guido uit. ,,Onze kaart is veelzijdig en de gerechten bieden voor elk wat wils. Van rundercarpaccio tot gevulde champignons en van zalmfilet tot ribeye. Maar voor een lunch met een heerlijke uitsmijter of een saté van kippendijen ben je ook van harte welkom. Wij hebben de plek waar onze gasten rustig plaats kunnen nemen voor een goede kop koffie met gebak of een gezellige borrel met lekkere hapjes. Met het mooie weer in het vooruitzicht is het bovendien goed toeven op het heerlijke terras waar de zon vrij spel heeft."

OOK VOOR SOEST Dorsthuys Demmers ligt in het hartje van Baarn en op fietsafstand van Soest. Guido Demmers: ,,Wij mogen veel Soesters begroeten. Hartstikke leuk natuurlijk. Kom eens een dorp verder zou ik zeggen."

a [Dorsthuys Demmers De Brink 14 Baarn www.dorsthuysdemmers.nl/