• Het team van Personal Fitness Soest, vanaf links: Ferry Arbouw, Silvana Bancken, Eline Delfos en Jaap van Dijk.

    Peter Beijer

Fit en gezond bij Personal Fitness

Advertorial

SOEST Fitter worden, gezonder leven, kilo's kwijt raken en fysiek en mentaal in conditie zijn, kunnen leiden tot een echt gezonder en gelukkiger leven. Het team van Personal Fitness Soest werkt daar dagelijks aan. De drie pijlers: beweging, voeding en mental coaching vormen het fundament voor een nieuwe en gezonde levensstijl. ,,Door middel van functional training worden zowel lichaam als geest verrast."

Peter Beijer

Ferry Arbouw is personal trainer en eigenaar van de lifestyle- en fitnessstudio. ,,Samen met Eline Delfos, Silvana Bancken en Jaap van Dijk vorm ik het vaste team van gekwalificeerde personal trainers. Wij werken daarnaast samen met bootcamp- en yoga-instructeurs. In juni 2017 ben ik alleen gestart op één verdieping. Nu zijn wij gegroeid en hebben wij vanaf 9 maart een extra ruimte waar wij in een veilige omgeving personal training kunnen geven. De oorspronkelijke bovenruimte biedt de mogelijkheid om ons gevarieerde aanbod van groepslessen uit te breiden.

DRIE PIJLERS Eline Delfos legt uit wat het Fit for-Life-programma betekent: ,,Dit programma gaat uit van drie pijlers die elkaar aanvullen om tot een gezonde en gewijzigde levensstijl te komen. Beweging is vanzelfsprekend. Wij werken aan conditie, flexibiliteit en kracht en dat ondersteunen wij met voedingsadviezen opgesteld door onze voedingsdeskundige. Een gezond voedingspatroon voorkomt een jojo-effect. Door mental coaching onderga je een permanente gedragsverandering en leer je jezelf coachen naar een gezonde levensstijl. Minder stress en meer oplossingsgericht denken."

MODERNE VORMGEVING Een ruime omgeving bij Personal Fitness Soest aan de Zuidergracht 21-11. Geen apparaten, maar wel een grote diversiteit aan professionele trainingsattributen. Waar je in andere sportzalen spiegels aantreft waarin sporters zichzelf en elkaar kunnen bewonderen, zijn deze bij Personal Fitness niet aanwezig. In plaats daarvan een moderne, industriële vormgeving, ontworpen door Claudia Lenarduzzi (www.claudialenarduzzi.nl) en uitgevoerd door Marcel Hilhorst van MH Totaal.

Jaap van Dijk: ,,Spiegels zijn niet nodig, je hoeft niet bekeken te worden. Wij zijn als instructeurs de spiegel voor onze klanten en bouwen letterlijk een persoonlijke relatie op. Iedereen is welkom. Van zeer jong tot zeer oud. Zo bieden wij ook een programma met leuke spelelementen aan dat kinderen samen met één van hun ouders kunnen volgen. De mensen moeten het vooral leuk vinden om hier te komen."

VERRAST Silvana: ,,We gaan gevarieerd aan de slag. De ene keer met trainen, een andere keer kan dat ook met een goed gesprek. Je lichaam wordt verrast en daardoor ook je geest. Zo wordt stress vermindert, krijg je minder fysieke klachten en meer zelfvertrouwen. In een persoonlijke en rustige sfeer wordt gewerkt aan gezondheid en fitheid. Ieder heeft een ander doel, dus elke aanpak is individueel en anders."

OPEN DAG Op zaterdag 9 maart is de feestelijke opening van de extra ruimte bij Personal Fitness Soest. Ferry: ,,Van vier uur 's middags tot zeven uur 's avonds uur is iedereen van harte welkom. Wij maken er een open dag van zodat geïnteresseerden kennis kunnen maken met onze filosofie en informatie kunnen krijgen over de diverse mogelijkheden. Dus ben je klaar voor een gezonde levensstijl, heb je zin om lekker te sporten en je fit te voelen? Niet twijfelen, gewoon doen!"

a [Personal Fitness Soest, Zuidergracht 21-11 Soest, tel. 06 41138568, www.personalfitnessnederland.nl