• Jaap van den Broek

'Finale Beste Ondernemersidee wordt spannend'

SOEST Samen met de verschillende Soester Zakenkringen organiseert de gemeente woensdag 11 oktober weer het Ondernemerscongres voor ondernemers in Soest en Soesterberg. ,,De gemeente zorgt over het algemeen goed voor haar ondernemers, daar is dit Ondernemerscongres waar altijd flink wat geld voor wordt uitgetrokken, een voorbeeld van", zegt Paul Martens, van het bestuur Soester Zakenkring.

Melissa Hofland

Martens vindt het een echt 'aardigheidje.' ,,Het Ondernemerscongres is een plaats waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten, contacten leggen, sparren en elkaar inspireren. Al voor de vijfde keer wordt het Ondernemerscongres georganiseerd. Dat de toegangskaartjes als zoete broodjes over de toonbank gaan, zegt ons dat er behoefte aan is. De verschillende ondernemersverenigingen in het dorp denken mee over de inhoud. Hoogtepunt is natuurlijk de finale van Het Beste ondernemersidee van Soest. We hebben heel veel ideeën toegezonden gekregen, daaruit zijn er uiteindelijk drie beste ideeën geselecteerd. De bedenkers van de ideeën strijden de avond voor de grootste geldprijs van 1000 euro. Het publiek beslist."

Het gaat dit jaar om het idee van een Herenboerderij in Soest, waarbij zo'n 200 huishoudens binnen het dorp en uit de omgeving wekelijks hun eieren, vlees, groente en fruit kunnen afnemen (zie ook www.facebook.com/Herenboeren-Soest). Het idee is van de Soesters Kees Rezelman, Henk Vroom en Jeroen Meeder. Martens: ,,En dan is er nog het idee van Anita Schimmel voor een Funkbra, een speciale bh voor vrouwen met kanker die na een borstoperatie met oedeem kampen. Het laatste idee dat meedingt naar de prijs voor het Beste Ondernemersidee is een plan van Joop Verhoef, Jan de Vries en Erica Heijkoop. Zij hebben een alternatief bedacht voor de vier afvalcontainers die Soesters sinds deze week hebben. Het wordt spannend."

Het thema van het congres is 'Ondernemer + Succes = Verhaal. Avondvoorzitter Kim-Lian van der Meij, ondermeer bekend als musicalster en televisiepresentatrice, leidt het publiek door de verhalen van een Soester en Soesterbergs succesvol bedrijf. ,,Het zijn de verhalen van Tachyon en NextDent. NextDent is onlangs overgenomen door een Amerikaans bedrijf 3D Systems en maakt met 3Dprinters kronen, bruggen en kunstgebitten. Tachyon staat voor snelle auto's en slimme technologische oplossingen, ook van dit bedrijf wordt een kijkje achter de schermen gegeven", vertelt Martens.

Het congres start om 19.30 uur in restaurant De Soester Duinen. De inloop is vanaf 19.00 uur. Martens: ,,Daarna is tot ongeveer 22.45 uur nog de netwerkborrel. Dit is ook altijd een heel gezellig en zinvol onderdeel van de avond. Er zijn verschillende tafels met vertegenwoordigers van de diverse zakelijke kringen van Soest. Ook lopen er vertegenwoordigers van de gemeente rond om eens mee te sparren en natuurlijk een heleboel collega-ondernemers. We hopen dat dit vijfde Ondernemerscongres weer een hele inspirerende gaat zijn."

Voor meer informatie over het congres: www.soest.nl.