• Het team van VakantieXperts Hagen met de prijs. Marieke Hagen (2e van rechts): ,,We gaan dagelijks de wereld over. -

    Sebastiaan van Apeldoorn

Elke dag de wereld over met VakantieXperts

SOEST VakantieXperts Hagen is vorige week provinciaal winnaar van de verkiezing Reisbureau van het Jaar 2019 geworden. Het vakblad TravMagazine organiseerde de verkiezing.

Peter Beijer

Eigenaresse Marieke Hagen: ,,Ons geheim? Wij willen onze klant graag leren kennen in een persoonlijk gesprek om vervolgens met veel enthousiasme een reis samen te stellen die de wensen overtreft. Dat is onze passie en daar zijn we – als we dat over onszelf mogen zeggen - heel goed in. Dat wordt gewaardeerd. De jaarlijkse verkiezing ' 'Reisbureau van het Jaar' bestaat al twintig jaar en is een initiatief van vakblad TravMagazine. De beoordelingsperiode loopt van september tot en met mei. Het doel is om met de verkiezing een belangrijke bijdrage te leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van de reisbureaus."

STRENG Om winnaar te worden moest VakantieXperts Hagen een aantal rondes overleven. De weg naar de eindoverwinning was streng. ,,In de eerste ronde moesten wij een reisvoorstel met de klantcommunicatie indienen. Tijdens een bloedstollende Battle bij Hotel Sofitel Legend the Grand in Amsterdam kregen wij een uur om een case uit te werken, die wij vervolgens in een elevatorpitch aan de jury moesten presenteren. Daarnaast hebben wij bezoek gekregen van mysteryshoppers. Uiteindelijk kregen de twee beste reisbureaus van de provincie bezoek van enkele kritische juryleden, waarbij wij uiteindelijk de winnaar van de provincie Utrecht werden."

WERELD OVER Het reisbureau bestaat 26 jaar en in die periode is het volgens Marieke Hagen uitgegroeid tot een betrouwbaar adres. ,,Het mooie van dit werk is dat je vanachter je bureau dagelijks de hele wereld over gaat. Dan weer een mailtje met Zuid-Afrika om even later te bellen met Amerika."

ACTIEF Marieke ziet een verandering in vakantie vieren. ,,De tijd dat men alleen maar op het strand wil zonnen is voorbij. De vakantietrend is tegenwoordig dat mensen vooral actief bezig willen zijn. Rondreizen, fietsen, duiken, kanoën, op safari gaan, cruisen. Het is heel veelzijdig en voor iedereen is iets te vinden. Wij stellen vakanties op maat samen. Daarbij geven wij veelal advies uit eigen ervaring, alle medewerksters gaan regelmatig op reis om nieuwe bestemmingen en accommodaties te ontdekken. Verder hebben wij een uitgebreid netwerk van agenten en leveranciers waar wij mee samenwerken."

BUCKETLIST Van Costa Rica tot Nieuw Zeeland en van Chili tot Noorwegen. VakantieXperts Hagen biedt reizen aan die de mooiste herinneringen op het netvlies achter laten. Onlangs maakte Marieke een mooie reis met de Hurtigruten, ook bekend als de postboot, langs de Noorse fjorden Volgens Marieke was dat een bijzondere ervaring: ,,Ik heb drie avonden het noorderlicht gezien. Wat een natuurspektakel is dat. Iedereen heeft dat wel op zijn bucketlist staan. Ook op IJsland en in Lapland is dit in de winter te zien, bestemmingen waar wij alle ervaring en kennis van in huis hebben."

STRESS Het vijfkoppige team van VakantieXperts Hagen staat altijd klaar voor de klant, ook buiten de openingstijden vertelt Marieke. Vertragingen en calamiteiten komen nog al eens voor. In bepaalde situaties snel handelen en het juiste advies geven voorkomt veel stress bij de klant. Zo doen wij dat, elke dag weer."

a [VakantieXperts Hagen, Soesterbergsestraat 61/1 Soest, https://www.vx.nl/reisbureau/soest/hagen#select/, tel. (035) 6022803.