• V.l.n.r. Jocelyne, Arianne en Hannie. ,,Het meest dankbare en mooie aan dit vak is om mensen van een probleem af te helpen. -

    Peter Beijer

Drie jubilarissen bij Fysio Soestdijk

Advertorial

SOEST Fysio Soestdijk viert drie jubilea. Hannie van Veggel, Jocelyne van Houdt en Arianne Schimmel zijn respectievelijk 30, 25 en 5 jaar aan de slag bij de fysiotherapiepraktijk in de voormalige Mariaschool. Ze leren elke dag nog van elkaar.

Peter Beijer

,,Gemiddeld zijn wij twintig jaar in dienst", zegt Arianne Schimmel met een knipoog. De jongste van het trio jubilarissen moest nog geboren worden toen Hannie van Veggel in 1989 bij de toenmalige praktijk van Bleijerveld aan de Regentesselaan in dienst kwam.

Hannie van Veggel heeft er dertig jaar opzitten bij Fysio Soestdijk. Zij werkte de eerste jaren onder meer in de praktijkruimte aan de Albert Cuyplaan. Inmiddels is ze actief aan het Dalplein. De drie decennia hebben dierbare herinneringen opgeleverd: ,,Het meest dankbare en mooie aan dit vak is om mensen van een probleem af te helpen. Voorbeeld: ik ben orofaciaal fysiotherapeut, gespecialiseerd in hoofd-, hals- en kaakklachten en wanneer ik kan zorgen dat een cliënt met oncologie in hoofd- en halsgebied met ernstige beperkingen weer op een redelijk normale manier kan eten, dan kun je voorstellen dat mijn dag dan goed is."

EIGENWAARDE Arianne Schimmel is blij met het team van specialisten. Volgens de specialist in geriatrie (zorg voor kwetsbare ouderen) is het lerend vermogen groot bij Fysio Soestdijk: ,,We leren dagelijks van elkaar, dat is onze meerwaarde. Wij zijn hier met verschillende personen die gespecialiseerd zijn in diverse disciplines. Het is de kracht om te overleggen en soms door te verwijzen naar een collega. Ik word ondanks dat ik 'pas' vijf jaar in dienst ben serieus genomen. In mijn specialisatie zorg ik ervoor dat mensen stabiel blijven, letterlijk en figuurlijk. Het gaat om het geven van eigenwaarde zodat mensen weer de regie over hun leven terug krijgen. Door fysieke behandeling en door het voeren van gesprekken helpen wij mensen in de goede richting."

INNOVEREN Ondanks dat Jocelyne van Houdt al een kwart eeuw bij de praktijk actief is leert zij dagelijks, ook van haar veel jongere collega: ,,Wanneer je lang in het vak zit ontwikkel je een beetje een professionele beroepsdeformatie. Wij zijn blij met Arianne. Zij is jong, heeft nieuw inzicht en een andere kijk op situaties. Dat komt ook omdat ons vak verandert en ook de opleiding innoveert en professioneler wordt. Zo kunnen wij ook van haar leren. Wij zijn nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Daar leren wij van."

Hannie bevestigt: ,,Het is een super leuk vak waarin ik mij kan blijven ontwikkelen. Ik ben nu 52, dus een volgend jubileum kan ik nog wel aantikken. De uitdaging is er nog steeds en geen dag is hetzelfde. Ook al heb ik drie patiënten met dezelfde klacht, dan is de behandeling toch anders."

KICK Jocelyne vat de mooie kanten van haar vak samen met een herinnering: ,,Ik behandelde een mevrouw van net geen 100 jaar. Zij had een hersenbloeding gehad en kon niet meer lopen. Haar uitdaging was om zelfstandig naar het toilet te kunnen gaan. We zijn daarvoor gaan trainen en de doelstelling is bereikt. Die vrouw kreeg een deel van de regie over haar leven en eigenwaarde terug. Ook als je oud bent kan je nog iets leren en het geeft een kick als dat lukt."

Arianne: ,,Daar gaat het om in het vak van fysiotherapie. Wij kunnen zorgen voor een geluksmoment bij een cliënt. De kwaliteit van leven gaat vooruit en ook dat moet kunnen zelfs als je 80, 90 of 100 bent. Geluksmomenten kosten minder, maar leveren veel op."

Fysiotherapie Soestdijk, Koninginnelaan 37A, tel. (035) 6013814, https://www.fysiotherapie-soestdijk.nl/.