• Peter Beijer

Diner winnen tijdens sluiting Albert Heijn

Advertorial

SOEST Albert Heijn aan Beek en Daalselaan sluit vanwege een verbouwing en verbetering aan de infrastructuur vanaf maandag 25 maart voor drie-en-een-halve week de deur. Voor Frank van De Grift van Proef en Remco van Beek van Slagerij Van Asch is dat een teken om de handen ineen te slaan. Kopen bij de een levert prijzen op bij de ander. ,,We moeten onze klanten blijven bedienen."

Peter Beijer

Van maandag 25 maart tot en met woensdag 17 april is de supermarkt van AH in Soestdijk dicht. Het zwaartepunt van de verbouwingen en verbetering aan onder meer de afwatering krijgt in die periode zijn beslag. De winkel wordt tijdens deze werkzaamheden gesloten voor het publiek.

ACTIE Remco van Beek, sinds een jaar e eigenaar van Slagerij Van Asch, ging bij het horen van de tijdelijke sluiting tot actie over. ,,Albert Heijn is natuurlijk een goede publiekstrekker voor het winkelgebied Van Weedestraat. Wij willen daarom met een actie het winkelgebied populair houden voor onze klanten."

BONNETJES Van Beek greep de telefoon en nam contact op met collega-ondernemer Frank van de Grift van Proef. Die was wel in voor een actie. Hij vertelt: ,,Elke kassabon die een klant van Slagerij Van Asch ontvangt wordt in een ton gedaan. Uit die ton worden op wisselende momenten in totaal vijftien bonnetjes gehaald die een mooi menu winnen."

DINER De vijftien gelukkige prijswinnaars kunnen ieder met partner of een andere introducee genieten van een diner voor twee bij Proef aan de Burgemeester Grothestraat. Het is de tweede opeenvolgende actie van het restaurant van Frank van de Grift dat onlangs haar tweede lustrum vierde. De gasten van Proef worden tijdens het jubileumjaar verrast met extra smakelijke hapjes. Tijdens de gezamenlijke actie met Slagerij Van Asch gaat Van de Grift ook iets speciaals met de menukaart doen.

VAKMANSCHAP ,,In de periode van 25 maart tot en met 17 april wordt ons menu aangepast met (vlees)specialiteiten van Slagerij Van Asch. Zo kunnen onze gasten, als zij dat al niet gedaan hadden, kennis maken met het vakmanschap van Remco en zijn team."

SAMENWERKING Is de 'Albert Heijn-actie' van Proef en Slagerij Van Asch de start voor een nauwere samenwerking tussen de twee bedrijven? Remco van Beek: ,,Wie weet. Beide bedrijven staan voor kwaliteit en we bedienen hetzelfde publiek. Wat wij met deze actie vooral willen bewerkstelligen is dat de Soesters ons winkelgebied blijven bezoeken, ook wanneer de 'Appie' dicht is."

PARKEERPLAATSEN De opknapbeurt bij Albert Heijn gaat ook ten koste van het aantal parkeerplaatsen in het winkelgebied. Dat was toch al een punt van zorg. Frank van de Grift, ook bestuurslid van de winkelkring, bevestigt: ,,Aan het aantal parkeerplaatsen wordt hopelijk gewerkt. Gelukkig komt ook het goede weer eraan. Het voorjaar lonkt, het terras kan weer open. Ik roep de mensen op om dan maar de fiets te pakken."

a        [Proef, Burg. Grothestraat 6a, https://www.proef-soest.nl/nl/
a        [Slagerij Van Asch, Van Weedestraat 66, https://www.slagerijvanasch.nl/