• Jorijka Hartog: ,,De Soesterbergers mogen zich verheugen op heerlijke verse en ambachtelijke producten van De Bakkerie. -

    Peter Beijer

De Bakkerie opent in Soesterberg

SOESTERBERG De Bakkerie in Bunschoten is een productiebakkerij. ,,Wij specialiseren ons in brood in de breedste zin van het woord", vertelt Jan Nel, samen met Henri Nel eigenaar van de bakkerij. De Bakkerie maakt veel ambachtelijke producten en levert aan bakkers, catering en horeca. Vanaf zaterdag 13 april heeft De Bakkerie een eigen winkel aan de Rademakerstraat 29B in Soesterberg.

Peter Beijer

VERS BROOD In de bakkerij van De Bakkerie ruikt het naar brood. De prikkelende geur zorgt voor trek in krakend, vers brood. ,,In onze bakkerij waar we dag en nacht in touw zijn maken we verschillende soorten brood en allerlei specialiteiten" , vertelt Jan Nel. ,,Wij werken met lokale producten. Alles maken we zelf of betrekken wij uit het dorp."

AMBACHTELIJKE BAKKERIJ Het is indrukwekkend om te zien hoe de productie van het ambachtelijke brood verloopt. Niet fabrieksmatig, maar met aandacht voor het ambacht van de warme bakker. Jan Nel: ,,Wij hebben 35 fte in dienst. De Bakkerie is een grote ambachtelijke bakkerij."

Een bakkerij die haar brood tot in de verre omtrek levert aan diverse afnemers. Een van die afnemers wordt De Bakkerie zelf met de lancering van een eigen winkel aan de Rademakerstraat in Soesterberg. Daar was, door het wegvallen van de warme bakker, een plek vrij. Gezicht van de De Bakkerie in Soesterberg wordt Jorijka Hartog.

SOESTERBERG Jorijka verheugt zich op De Bakkerie in het dorp dat sterk in ontwikkeling is. ,,Jan Nel heeft mij gevraagd om de winkel aan de Rademakerstraat te runnen. Hij vertelde mij dat hij blind vertrouwen in mij heeft omdat ik twaalf jaar ervaring in het vak heb. Dat streelde mij natuurlijk. Ik heb er zin, we gaan van De Bakkerie een succes maken. De Soesterbergers mogen zich verheugen op verse en ambachtelijke producten en daarbij de traditionele lekkernijen uit Bunschoten, zoals Spakenburgs Plak en Hart en Jan Hagel."

OPENINGSACTIES De Bakkerie gaat met Pasen en Koningsdag in het vooruitzicht flink uitpakken vanaf de opening op zaterdag 13 april, vertelt Jorijka. ,,In april zijn er openingsacties zodat iedereen voor een mooie prijs kennis kan maken met De Bakkerie. Tot en met 30 april kun je drie broden naar keuze kopen voor 5,95 euro. Speciaal voor de feestdagen hebben wij een supervoordelige Paasbrunch-tas met daarin vier croissants, zes mini-Busbroodjes, zes mini-puntjes en zes-minikrentenbollen. Deze tas is tot en met 20 april te koop voor slechts 7,50 euro."

GRATIS APPELTAART De koek is letterlijk nog lang niet op bij De Bakkerie in Soesterberg de komende dagen, verklapt Jorijka. ,,Elke klant krijgt tijdens de openingsweek, en dat is tot en met 20 april, een gratis appeltaart ter waarde van 5,00 euro. Dat is mooi meegenomen wanneer je een paasbrood of paasstol bij ons koopt. Een specialiteit van het huis."

ORANJE Zodra de paasdagen achter de rug zijn staat Koningsdag te wachten. In de aanloop naar het Oranjefeest is er opnieuw een actie. Jorijka: ,,Onze oranje tompouce hoort natuurlijk op tafel te staan tijdens de verjaardag van onze koning. Wanneer je vier tompoucen bij ons koopt, krijg je er eentje gratis bij."

De Bakkerie is te volgen op Facebook via facebook.com/debakkeriesoesterberg. Jorijka: ,,De volgers van deze pagina maken kans op een half jaar gratis brood." De winkel gaat open op zaterdag 13 april.

a        [www.debakkerie.nl, Rademakerstraat 29B, tel. (0346) 725825.