• Het team van Dierenartspraktijk Hoogstraten bij de praktijk aan de Koningsweg, met in het midden Thalita Hoogsraten.

    Peter Beijer

Complete verzorging bij Hoogstraten

Advertorial

SOEST In de wachtruimte van Dierenartsenpraktijk Hoogstraten heeft een eigenaar van een fraaie Bordercollie plaatsgenomen. Als dierenarts Annet Binsbergen het baasje met hond komt ophalen begroet ze de Bordercollie hartelijk. ,,Ha, schat, welkom hier!" Het is duidelijk: dieren zijn welkom in de praktijk van Hoogstraten aan de Koningsweg 2-22.

Thalitha Hoogstraten (39) is de eigenaar van Dierenartsenpraktijk Hoogstraten. ,,Ik heb biologie en dierengeneeskunde gestudeerd. Ik ben opgegroeid in een gezin met paarden, honden, cavia's , konijnen en vogels. Zo ben ik snel vertrouwd geraakt met dieren om mij heen."

Het team van Dierenartsenpraktijk Hoogstraten bestaat verder uit dierenarts Annet Binsbergen en de paraveterinaire assistenten Belinda, Laura en Angela. ,,Met ons team kunnen wij gezamenlijk gezelschapsdieren behandelen. Denk daarbij aan honden, katten, knaagdieren, konijnen en vogels. Daarnaast is er op geregelde tijden een kattentrimster aanwezig in onze praktijk."

MEER FACILITEITEN Sinds kort heeft Thalitha haar praktijk aan de Koningsweg 2-22. Op het bedrijventerrein waar tot voor kort Dierenkliniek Soestdijk gevestigd was, heeft zij meer ruimte. Zo kunnen er meer faciliteiten geboden worden voor de toewijding en zorg die het team van de praktijk wil geven aan haar patiënten. ,,Wij kunnen kleine orthopedische operaties uitvoeren met hartbewaking. Onze praktijk heeft de beschikking over geavanceerde gebitsreinigingsapparatuur en wij kunnen een echografie uitvoeren."

De dierenartsenpraktijk heeft ruime openingstijden. Thalitha legt uit waarom. ,,Wij doen 's morgens om 8:30 uur de deur open en wij sluiten om 19:00 uur. Zo hebben de baasjes ruim de tijd om op afspraak op bezoek te komen. Om voldoende aandacht aan het dier en het baasje te kunnen geven werken wij uitsluitend op afspraak.

CHIRURGIE Naast het reguliere consult voor bijvoorbeeld vaccinatie bieden wij ook diensten aan in het kader van bloedonderzoek, röntgenologie, chirurgie, gebitsbehandelingen en voedingsadviezen, zoals advies over dieetvoeders. Wij hebben een ruim assortiment verzorgingsproducten voor de beste dagelijkse verzorging van huisdieren zoals bijvoorbeeld shampoos. Elke werkdag open, op zaterdag en zondag zijn wij gesloten. Bij noodgevallen kan altijd naar ons nummer gebeld worden. Wanneer wij niet open zijn is de telefoon doorgeschakeld naar de spoedkliniek in Utrecht."

GOEDKOPE VACCINATIE ,,Vaccinatie behoort bij onze dienstverlening. Elke woensdag hebben wij een goedkoop tarief. Dan rekenen wij 25,00 euro voor een vaccinatie met daarbij een korte gezondheidscheck. Uiteraard geschiedt de vaccinatie op de woensdag ook op afspraak."

TOEKOMST De verhuizing van de Ereprijsstraat naar de Koningsweg is net achter de rug. Plannen voor de toekomst zijn er ook. Thalitha is enthousiast. ,,Komend najaar gaan wij informatieavonden organiseren over specifieke onderwerpen. Dan moet je denken aan voeding, EHBO en bijvoorbeeld een lezing over kattengedrag. Heel interessant voor dierenbezitters. Onze website wordt binnenkort vernieuwd. Hou de site en onze Facebook-pagina in de gaten voor meer nieuws."

a [Dierenartsenpraktijk Hoogstraten Koningsweg 2-22 Telefoon: 035-6014211 Internet: http://www.daphoogstraten.nl/