• Lotte Jansen van Balotti : ,,Met ons ruime assortiment hebben wij voor elke klant een passende oplossing. -

    Balotti

Balotti: compleet Italiaans plaatje

SOESTERBERG Sinds begin van dit jaar heeft Balotti Sanitair en Tegels de deuren geopend aan de Amersfoortsestraat 3 in Soesterberg. Eigenaar Lotte Jansen is tevreden met de nieuwe vestiging van Balotti. ,,Hier in Soesterberg zitten we op een toplocatie waar wij bijna duizend vierkante meter aan mooie tegels en sanitair kunnen aanbieden."

Peter Beijer

Balotti is een samenvoeging van de namen van broer en zus Bas en Lotte. De naam klinkt Italiaans en de producten die de onderneming verkoopt hebben dan ook een verfijnde Italiaanse snit. Lotte Jansen: ,,Wij zijn ooit begonnen als tegelgroothandel. Maar inmiddels zijn wij uitgegroeid als dé specialist in wandtegels, vloertegels en sanitair. Wij hebben jarenlang ervaring in deze branche. Met ons ruime assortiment hebben wij voor elke klant een passende oplossing. Van een simpele tegel van 30x60 tot een luxe marmer- of Keramische houtlook en tegels van 160x320 en van een standaard wastafelkraan tot designkranen. Doordat wij rechtstreeks importeren vanuit Italië en Spanje kunnen wij bovendien scherpe prijzen hanteren en de groothandel in Nederland omzeilen."

EXCLUSIVITEIT De mensen in de regio Midden-Nederland hebben de winkel in Soesterberg al gevonden, heeft Lotte Jansen inmiddels ervaren. ,,Op Tweede Paasdag was het een bijna zomerse dag. Toch was het ontzettend druk. De exclusiviteit die wij bieden, in combinatie met de scherpe prijzen, doen het gewoon goed. Dan komen de mensen vanzelf langs."

KEUZE In de grote hal van bijna duizend vierkante meter aan de Amersfoortsestraat zijn de wandtegels en de vloertegels het decor van de keuze die Balotti biedt. Een wandeling voert de klant langs diverse badkamers die ingericht zijn met de diverse moderne interieurmogelijkheden. ,,Wij hebben alles op sanitairgebied. De traditionele chromen kranen zijn inmiddels vervangen door allerlei kleurmogelijkheden en uitvoeringen. Kranen, toiletten en kommetjes."

TEGELS De tegel maakt volgens de onderneemster een grote inhaalslag in de interieurbeleving van een woning. Dat heeft vooral te maken met de diverse uitvoeringen van de tegels en de mogelijkheden met vloerverwarming. ,,Door printtechnieken kan je een tegel een gewenste uitstraling geven, zoals een natuursteenlook, betonlook, houtlook of een designprint voor een mooie decortegel. Daarnaast zijn tegels perfect te combineren met vloerverwarming. Je kunt zeker stellen dat tegels de warmte als beste geleiden. Doordat je te maken hebt met een natuurlijk product is geen tegel hetzelfde. Dat maakt dit product uniek en zo speciaal voor je huis of bedrijfsgebouw."

COMPLEET Het familiebedrijf Balotti Sanitair en Tegels levert het complete plaatje, verklaart eigenaresse Lotte Jansen.

,,Wij voelen ons daarom geen verkopers, maar adviseurs. Wij komen desgewenst bij mensen thuis om de situatie te beoordelen en een goed advies te geven voor wat betreft indeling, kleurstelling en materiaalgebruik. Met gevisualiseerde 3D-ontwerpen kunnen wij een perfect beeld geven hoe de nieuwe badkamer eruit komt te zien. Zo kom je als klant nooit voor verrassingen te staan. Dat is namelijk ons streven: een klant die meer dan tevreden is, dat is onze beste reclame."

Balotti Sanitair & Tegels, Amerfoortsestraat 3, Soesterberg, tel. 034-6249807, e-mail soesterberg@balotti.com, www.balotti.com.