• Het team van Autobedrijf Wolterink: v.l.n.r. Tim, André, Loes en Ronald.

    Peter Beijer

Alle diensten voor auto onder één dak

SOEST In 1999 opende Autobedrijf Wolterink de deuren, toen de broers Ronald en André Wolterink gingen samenwerken. In twintig jaar tijd is de onderneming uitgegroeid tot een veelzijdig autobedrijf waar diverse diensten worden aangeboden. Glas, schadeherstel, APK, onderhoud en in- en verkoop van auto's. Alles wat aan een auto gesleuteld moet worden is onder één dak op de Nieuwegracht 23. ,,Onze klant komt nooit voor verrassingen te staan."

Peter Beijer

Een middelgrote hal met een aantal klassieke motorfietsen als decor. Op de brug is een Mercedes 'geparkeerd'. Bedrijvigheid alom. De familie Wolterink is druk bezig. De broers Ronald en André en Tim (de zoon van Ronald) vertonen, behalve de opvallende uiterlijke gelijkenis, de overeenkomst dat zij liefde voor het autovak hebben.

LEENAUTO De lijntjes zijn kort bij Autobedrijf Wolterink. De telefoon gaat en Ronald Wolterink wordt aan de telefoon geroepen. Het gesprek is kort maar krachtig en vooral vriendelijk. ,,APK, natuurlijk kan dat bij ons. Wanneer schikt het? Woensdag is prima, kom hem maar om kwart over acht brengen. Als u dat wenst hebben wij een leenauto voor u."

KWARTET Ronald Wolterink heeft zojuist een afspraak gemaakt voor een klus die hij zelf gaat uitvoeren. Samen met André en Tim vormt hij het team van monteurs van Autobedrijf Wolterink. Administratief medewerkster/receptioniste Loes maakt het kwartet aan medewerkers compleet. ,,Tim heeft vanaf 1 januari ons team versterkt", vertelt Ronald.

SERVICE De service die Wolterink levert is voor Ronald vanzelfsprekend. Hij legt uit waarom. ,,Wanneer je een auto hebt, dan wil je dat die het doet. Boodschappen, de kinderen naar school brengen, woon/werkverkeer, voor heel veel mensen is de auto onmisbaar. Als er dan onderhoud of reparatie nodig is dan moet dat zo snel en efficiënt mogelijk gebeuren."

,,De klant kan dan na een korte periode weer over een herstelde auto beschikken. Mocht het zo zijn dat onze klant niet zonder auto kan, dan hebben wij een leenauto ter beschikking."

GEEN VERRASSING Broer André knikt bevestigend en vertelt: ,,Onze klant kan op ons rekenen en komt nooit voor verrassingen te staan. Wij zijn meer dan dertig jaar ervaren in het vak. In al die jaren heeft ons bedrijf zich ontwikkeld tot specialist in onderhoud, ruitreparaties en autoschadeherstel. Met mijzelf, Ronald en Tim weet de klant precies wie er aan zijn of haar auto sleutelt. Vooraf bespreken we de werkzaamheden die gedaan moeten worden en natuurlijk bespreken we de kosten. Niets is namelijk vervelender wanneer je bij het ophalen van je auto met onverwacht hoge kosten wordt geconfronteerd."

IN- EN VERKOOP Naast de vele diensten van Autobedrijf Wolterink, is het garage- en autobedrijf een vertrouwd adres voor in- en/of verkoop van een auto. Ronald: ,,Op onze website www.autobedrijfwolterink.nl publiceren wij de auto's die wij in voorraad hebben. De auto's die wij aanbieden zijn in de prijsklasse van 1000 tot circa 10.000 euro. Ben je op zoek naar een auto en hebben wij die niet op voorraad, dan gaan wij op zoek. Voor de huidige auto hebben aantrekkelijke inruilmogelijkheden."

a        [Autobedrijf Wolterink tel. (035) 6032245 www.autobedrijfwolterink.nl Nieuwegracht 23 3763 LP Soest