• Edgar Kettlitz (boven) en Marc van Wijngaarden zijn het directieduo van Columbus. ,,Wij adviseren en begeleiden. -

    Columbus

30-jarig Columbus klaar voor ICT-toekomst

SOEST Columbus Automatisering was al MKB-automatiseerder toen het IT-landschap nog in de kinderschoenen stond. Een vooruitziende blik kan je eigenaar Edgar Kettlitz niet ontzeggen. De Soester ondernemer startte in 1989 met Columbus. Sinds kort is het bedrijf een tweede directeur rijk in de persoon van Marc van Wijngaarden.

Peter Beijer

In de showroom aan de Koningsweg 2/25 in Soest staan desktop-PC's, monitoren, notebooks, printers, toetsenborden, computermuizen en diverse actie-aanbiedingen. De combinatie van ICT-specialist voor het MKB met showroom is volgens Kettlitz bijzonder. ,,Vanaf 1989 zijn wij een veelzijdig ICT-specialist voor MKB-bedrijven in Midden-Nederland. Anderzijds hebben we een showroom voor particulieren en MKB'ers die vooral bezocht wordt door relaties uit Soest en Baarn."

PIONIER Marc van Wijngaarden: ,,Columbus is een bijzonder bedrijf. Dat viel mij al op toen ik Edgar twee jaar geleden heb ontmoet. Je mag hem gerust een pionier op het gebied van ICT noemen. Hij zag de ontwikkelingen in het digitale landschap al toen wij allemaal nog met een vaste telefoon aan het bellen waren. Edgar mag daar heel trots op zijn."

Van Wijngaarden treedt toe tot de directie van Columbus. Als IT-manager in het bedrijfsleven, onder meer bij de Van den Tweel Groep, heeft hij zijn sporen verdiend. Met Columbus wil Van Wijngaarden anticiperen op de toekomst. ,,Het IT-landschap verandert. Wat een aantal jaar geleden voor onmogelijk werd gehouden is nu algemeen gebruik. Zonder dat we het weten werken we al heel veel in de cloud. Met Columbus willen wij adviseren en begeleiden met de juiste apparatuur."

VoIP Van Wijngaarden geeft een voorbeeld: ,,Telefonie via VoIP. Bijna iedereen doet dat of heeft er behoefte aan, maar weinigen weten daarvan. Telefoonsysteem via internet zorgt ervoor dat je bedrijf optimaal bereikbaar is. Heel voordelig en efficiënt. Met functies als belgroepen en openingstijden hoef je geen telefoontje van een potentiële klant meer te missen."

ONTZORGING Edgar Kettlitz weet na drie decennia waar zijn klantrelaties behoefte aan hebben: ,,Columbus onderscheidt zich al dertig jaar met name door een complete werkplek-ontzorging van zijn relaties. Kostenbesparende diensten die we bieden zijn onder andere Cloud- en hybride oplossingen, online (server) back-up service, online beheer/support op afstand, integraal netwerkbeheer en werkplekbeheer met een vaste lage prijs per werkplek/gebruiker. Met onze 'remote beheertools' kunnen we het netwerk van onze klanten 24/7 op afstand monitoren, direct actie ondernemen en voor de klant de beheerkosten op locatie beperken."

BLAUWDRUK Marc: ,,Bij een advies maken wij een blauwdruk van de organisatie. Dan doen wij door goed te luisteren naar de klant, zorgen dat we op dezelfde golflengte zitten en elkaar begrijpen. Natuurlijk is ons advies oprecht, eerlijk en transparant. Van standaardisatie maken wij maatwerk."

Vanwege het 30-jarig bestaan van Columbus Automatisering, om terug te kijken naar een mooi verleden en de toekomst met beide armen in ontvangst te nemen, volgt binnenkort een fraaie actie in de krant.

a Columbus Automatisering, Koningsweg 2/25, Soest, tel. 035 - 603 22 66, info@columbus-automatisering.nl, www.columbus-automatisering.nl