• Ons Soesterberg

Tientallen mensen ondersteunen OnsSOESTerberg

SOESTERBERG Zeker dertig mensen hebben gisteren in het gemeentehuis van Soest hun ondersteuningsverklaring afgegeven aan de partij OnsSOESTerberg. Om de grote groep mensen de gelegenheid te geven om in één keer hun ondersteuningsverklaring af te geven, moest een afspraak worden gemaakt met de gemeente. Om het grote aantal af te geven ondersteuningsverklaringen te verwerken, waren extra ambtenaren ingeschakeld en bleef het gemeentehuis langer open.

WACHTEN Tegen 17.45 uur verlieten de laatste mensen pas het gemeentehuis en sommigen moesten dus lang wachten. De partij wil met een blanco lijst meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Voorwaarde om mee te mogen doen zijn onder andere twintig ondersteuningsverklaringen van kiesgerechtigden uit de gemeente Soest. Dat aantal is dus binnen een dag al ruim gehaald.

Op 5 februari moeten de verplichte stukken, waaronder de getekende en gecontroleerde ondersteuningsverklaringen, weer worden ingeleverd bij de gemeente Soest. Met het grote aantal ondersteuningsverklaringen, een goede kandidatenlijst, een website, en een zeer actieve achterban hoopt de partij, ondanks dat het mee moet doen met een blanco lijst, op 21 maart verkozen te worden in de Soester gemeenteraad.