• COC Midden-Nederland

Partijen tekenen Regenboog stembusakkoord

SOEST Vertegenwoordigers van Democraten Soest Natuurlijk, D66, GroenLinks en LTR hebben donderdagavond in het gemeentehuis van Soest, voorafgaand aan het lijsttrekkersdebat, een handtekening gezet onder het Regenboog stembusakkoord van COC Midden-Nederland. In het akkoord staan maatregelen op het gebied van LHBTI-emancipatie om in de komende raadsperiode uit te voeren. 
Ik ben ontzettend blij dat deze partijen ons akkoord hebben getekend. We zien deze partijen als partners voor de komende vier jaar om voor LHBTI-inwoners van Soest in actie te komen. De uitslag van de verkiezingen op 21 maart is natuurlijk ook erg bepalend, maar we rekenen erop dat ze hun best gaan doen om zoveel punten uit het akkoord te realiseren", aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland.

In het akkoord staan maatregelen die betrekking hebben op gemeentelijk beleid zoals het opstellen van een Regenboogagenda, het bevorderen van veiligheid, het ondersteunen van jongeren, kwetsbare groepen en zichtbaarheid.