• Wendy Bos

Karel van Geet uit gemeenteraad

SOEST Karel van Geet stapt na de verkiezingen in maart volgend jaar uit de gemeenteraad. De huidige fractievoorzitter van de VVD (81) stelt zich niet herkiesbaar, op verzoek van de kandidaatstellingscommissie.

,,De richtlijn van het partijbestuur is om raadsleden maximaal drie termijnen actief te laten zijn binnen de gemeenteraad", verklaart Hans Gerretsen, vice-voorzitter van de afdeling Soest-Soesterberg van de liberale partij.

Van Geet maakt in maart de 20 jaar (vijf termijnen) vol. In de Soester Courant van 29 november een uitgebreid interview met Soesterberger Van Geet die nestor van de raad is.

De VVD had eerder Eric de Wilde als lijsttrekker naar voren geschoven. Hij maakt nu deel uit van de raadsfractie, evenals Liesa van Aalst en Sietske van der Vijgh die nu respectievelijk als tweede en derde op de kieslijst van de VVD staan. Na Rik van Zutphen (vierde) staat René Corbeij die in het verleden namens GGS gemeenteraadslid is geweest. Fred Heidinga staat op plek zeven, Jasper van t Net op acht.

Peter van der Torre is terug te vinden op de zesde plaats. Hij is nu wethouder en ambieert in de nieuwe raadsperiode wederom die functie.