Jan Paauw lijsttrekker GGS

SOEST Jan Paauw is door Gemeentebelangen Groen Soest (GGS) benoemd tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Hij volgt Harry Witte op als lijsttrekker, Witte zegt het gemeentebestuur na 28 jaar vaarwel. Naast Harry Witte stopt ook raadlid Simone Haenen

Paauw zit al bijna twaalf jaar in de gemeenteraad en maakte zich onder meer sterk voor de sport. Nog dit jaar dwong Paauw af dat ook de locatie Beukendal in beeld blijft voor de nieuwe sporthal.

NIEUWE NAMEN Bij de eerste acht op de kieslijst van GGS vier nieuwe namen, met landschapsarchitect Aukje van Hoeckel op plaats twee. Zij heeft veel ervaring met het inrichten van woonwijken, pleinen en parken, en heeft in die hoedanigheid veel te maken met overheden. Annemarieke Weith Plomp, werkzaam als chef-redactie bij de Hilversumse Media Compagnie, staat op de derde plaats. De dochter van wijlen wethouder Gunther Plomp heeft het besturen met de paplepel ingegeven gekregen. Op vier staat Henk Diemers, een van de oprichters van actiecomité Mavo Soest.dat strijdt tegen de bouw van een sporthal in Overhees.

De kieslijst van GGS gaat verder met onder anderen fractie-assistent Cees Paul, oud-raadslid Yolanda Bonouvrie (Soesterberg), audio-archeoloog Tim de Wolf en fractie-assistent Roland Wiekamp.