• Rob Schram en marcel Adriani bij PMD Kliko's

    Ronald Kersten

D66 presenteert het verkiezingsprogramma

SOEST D66 Soest-Soesterberg heeft het verkiezingsprogramma gepresenteerd en daarin staan de drie hoofdthema's verantwoordelijk, duurzaam en sociaal centraal. De partij werd vier jaar geleden met vijf zetels de grootste partij en wil ook de komende raadsperiode verantwoordelijkheid in het college nemen. De huidige wethouder Marcel Adriani is lijsttrekker van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart volgend jaar.

„D66 Soest-Soesterberg streeft naar een circulaire economie waarin afvalstoffen grondstoffen worden. Onder verantwoordelijkheid van D66-wethouder Marcel Adriani heeft de Gemeente Soest de ambitie uitgesproken in 2030 twintig procent van de eigen energiebehoefte op te wekken op eigen grondgebied. D66 maakt zich hier sterk voor en streeft er zelfs naar deze ambitie al in 2025 te realiseren", zo laat de partij in een persbericht weten.

Het rijk heeft per 2015 de meeste sociale taken overgedragen aan gemeenten. Deze taken zijn onder verantwoordelijkheid van wethouder Adriani goed geland in onze gemeente, vindt D66. Ook geeft D66 hoge prioriteit aan het verbeteren van de veiligheid en het oplossen van jeugdproblematiek. „Kansarme jongeren moet een een toekomstperspectief worden geboden door het creëren van werk en/of opleiding. Schenk bovendien aandacht aan ouderenzorg en de complexe woonopgave. Want wonen wordt de komende periode een grote uitdaging", zo vindt dD66.

„We willen ons inwonertal op het huidige peil houden om achteruitgang van voorzieningen te voorkomen en een goede balans van soorten huishoudens te waarborgen. D66 wil de huidige bebouwing efficiënt benutten en nieuwbouw binnen de rode contouren op duurzame wijze creëren. "

Het volledige verkiezingsprogramma van D66 Soest-Soesterberg is te downloaden op d66soest.nl/publicaties/.