• RODNEY KERSTEN
  • RODNEY KERSTEN
  • RODNEY KERSTEN
  • RODNEY KERSTEN
  • RODNEY KERSTEN

Zielloos SO Soest krijgt draai om de oren van Hooglanderveen

SOEST ,, Brandhout'', was de reactie van een supporter van SO Soest na afloop van de 2-3 nederlaag tegen Hooglanderveen. ,,Dit lijkt nergens op. Totaal geen beleving in de ploeg!'' De trouwe fan verwoorde het goed, want de ploeg van trainer Gerrit Plomp werkte zondag de streekderby zielloos af.

Ton van Zoeren

Er is voor trainer Plomp nog heel wat werk aan de winkel. Hij zal moeten trachten om zijn jongens niet alleen weer aan het voetballen te krijgen. Maar ook als groep te laten functioneren. Want daar is in het veld niets van te merken. Hoogtepunt, of nee, dieptepunt was het fraaie doelpunt vlak voor rust waarmee Maarten Jan Belt zijn ploeg op een 2-1 voorsprong zette. De treffer werd niet als team gevierd. Die genante vertoning moet pijn gedaan hebben bij de trouwe aanhang.

FEESTVREUGDE En het begon allemaal zo mooi. Het leek erop dat Hooglanderveen de carnavalspap nog in de benen had, want al na dertig seconden had Tom Karst het speeltuig al tussen de palen liggen: 1-0. Slechts een minuut later had Karst zelfs voor zijn tweede treffer moeten tekenen, maar zijn schuiver ging net naast. Vreemd genoeg liet de thuisclub zich daarna inzakken en gaven de gasten de kans om wat terug te doen. Tim van Iddekinge maakte dan ook de verdiende gelijkmaker: 1-1. Soest schrok weer wakker en begon weer mee te doen. Er ontspon zich een gelijkopgaande strijd met Hooglanderveen als gevaarlijkste ploeg. Daarom leek het een hoogtepunt voor de Soesters te worden toen doelman Jamie Hensen tot tweemaal de bal met de voet gestopt had en Belt scoorde in de counter. Van enige feestvreugde op het veld was niets te bespeuren.

GIFBEKER Na de theeonderbreking legden beiden ploegen een onsamenhangend spelletje op de mat met weer Hooglanderveen als gevaarlijkste ploeg. Na een uur voetbal leek Soest een opleving te krijgen. Ali Coban en Karst verschenen alleen voor de doelman, maar hun pogingen waren zonder overtuiging. De gasten startten daarna een slotoffensief om van te watertanden. Nadat doelman Hensen in de 87e minuut nog katachtig gered had kwam Hooglanderveen in de daarop volgende hoekschop via Ruud Vos verdiend op 2-2. De gifbeker moest daarna schijnbaar helemaal leeg, want in de extra tijd wurmde Damion Bakker de 2-3 langs Hensen.

TELEURGESTELD Jamie Hensen en Rayendall Bitorina waren na afloop zwaar teleurgesteld. ,,We hadden het moeten afmaken bij 2-1. Maar doorscoren lukt dit moment niet. En we krijgen veel te veel treffers tegen uit corners. Dat is ook ons probleem'', aldus Bitorina. Doelman Hensen is nuchter over zijn spectaculaire reddingen: ,,Dank je wel voor het compliment, maar al die reddingen zijn leuk als je wint. Nu heb ik er niets aan.''