• Joop Bakkenes (Fidelitas), Paul van den Deijssel, Robert Smeeing en Cleem Diemers (BDC), van links naar rechts.

    Auto Smeeing

Yourlease verbindt naam aan HV Eemland

SOEST Yourlease/HV Eemland, dat is de nieuwe naam van het samenwerkingsverband tussen Fulmen/Fidelitas en Auto Smeeing/BDC. Het afgelopen seizoen had de tweede divisionist nog geen sponsor aan zich verbonden. Door de komst van Yourlease als hoofdsponsor ziet de toekomst van de handballers er nog rooskleuriger uit. ,,We kunnen nu echt stappen maken'', glundert Paul van den Deijssel, de nieuwe hoofdtrainer van het gezelschap.

,,Zo'n samenwerkingsverband tussen twee clubs heeft weinig financiële ondergrond", legt Van den Deijssel nog maar eens uit. ,,Vanuit de verenigingen kwam er geen geld binnen, omdat het een op zich staand project is. Daarom zijn we actief gaan zoeken naar sponsoren, zodat we het team meer kunnen faciliteren. Naast hoofdsponsor Yourlease hebben we met Bouwbedrijf Van den Hengel en Intersport Van Dam ook twee subsponsors weten te binden."

BEWUSTE KEUZE ,,We zijn blij dat het ons gelukt is om Robert Smeeing te enthousiasmeren om ons te steunen", vervolgt Van den Deijssel, die vorig seizoen nog een adviserende rol had binnen HV Eemland. ,,Hij is heel sportminded en sponsort bijvoorbeeld ook SO Soest, ALTA (tennisclub uit Amersfoort, red) en is nog altijd verbonden aan BDC." Smeeing koos er bewust voor om de naam Yourlease aan de handbalclub te verbinden. ,,Auto Smeeing is regionaal, terwijl Yourlease landelijk is'', vertelt de 50-jarige Soester. ,,Wij willen graag het compleetste mobiliteitscentrum van Nederland worden. HV Eemland speelt door het hele land, zo krijgen we meer landelijke publiciteit."

,,Die sponsoring doen we vooral voor de Soester gemeenschap'', zegt Smeeing. ,,Als bedrijf hebben we ook een maatschappelijk belang, vind ik. Bij ons lopen tachtig werknemers en zij komen voornamelijk uit Soest en omgeving. Ik draag de sport een warm hart toe en wil graag meedenken en extra activiteiten organiseren om er wat leuks van te maken."

NIEUWE SPELERS Voor HV Eemland lijkt nu niets meer in de weg om er een succesvol seizoen van te maken. De club trok liefst vier nieuwe spelers aan. Namelijk: Tim Zwart, Thomas Visser, Stefan Casteleijn en Scott Vorst. Terwijl niemand vertrok. Vooral van Zwart en Visser wordt veel verwacht, zij hebben beiden namelijk eredivisie-ervaring.

,,Hoe het team er precies uit komt te zien kan ik nu nog niet zeggen'', beweert Van den Deijssel. ,,Op 12 augustus beginnen we de voorbereiding in de Soester Duinen. Na de eerste training zet iedereen zijn persoonlijke doelstelling op papier en daarna bepalen we samen wat onze teamdoelstelling gaat worden."

EEN KANS Het is niet reëel om vooraf te roepen dat HV Eemland zomaar even kampioen gaat worden. ,,Dat wij er een stuk sterker op zijn geworden lijkt me wel duidelijk, maar je weet niet hoe de andere teams eruit komen te zien. We willen graag omhoog. Daarvoor hebben we maar één kans, want alleen de kampioen promoveert."

Rondom Heren 1 is alles nu goed geregeld. Bessel Grift neemt het management rondom de ploeg voor zijn rekening. John van Gulik en Cleem Diemers zullen Van den Deijssel gaan assisteren. ,,We hebben alleen nog geen coach voor Heren 2. Dat is nog even zoeken. De trainingen van dat team zijn geen probleem, we trainen namelijk altijd met de hele groep tegelijk. Het gaat dus alleen om de wedstrijden."

GROOT VOORDEEL Wat betreft de trainingen is er ook wat veranderd. ,,We trainen niet meer in Spleasurecentre, maar alleen nog in Beukendal en Nieuwland, daar spelen we ook onze thuiswedstrijden. Dat vind ik een groot voordeel richting de wedstrijden, als je kijkt naar de automatismen. Die zijn het best trainbaar in de hal waar je ook je wedstrijden speelt."