• Sylvia Schimmel

Wisselend succes voor Soester voetbalverenigingen

SOEST De voetbalcompetitie voor de vijf Soester voetbalverenigingen loopt bijna op zijn eind. Waar VVZ'49 het spannend houdt tot de laatste wedstrijd, is de spanning bij de andere clubs er allang van af.

Ton van Zoeren

Een anoniem seizoen. Zo zou je de prestaties van 't Vliegdorp en SEC wel mogen betitelen. Beide clubs maken een abominabel slecht seizoen door. Zaterdag beleefde Vliegdorp, de ploeg van Raymond Lantinga een kleine opleving door met 3-2 van het veel hoger geplaatste FC Driebergen te winnen. Rishendly Maduro (tweemaal) en Mike Ligtvoet tekende voor de treffers. Bij SEC was de 'nachtkaars' al na tien weken competitievoetbal uit. Een trainerswissel sorteerde geen effect. Tegen Odijk was het al niet veel beter. De groenwitten waren kansloos op eigen terrein en verloren met 1-4. Daarbij moet aangetekend worden dat een schot vanaf ruim dertig meter van Lionel Jak in de vijandelijke kruising verdween. Het toverde toch even een lach op de gezichten van de trouwe aanhang.

STERK SEIZOEN De vlag kan bij Hees uit, want door een 3-3 resultaat in en tegen Veenendaal handhaven de 'rode wolven' zich in de derdeklas. Een podium waar de club eerder vertoefde, maar het slechts één seizoen volhield. Onder aanvoering van trainer Harold Valkenburg maakte de club een sterk seizoen mee om zich met beperkte middelen te handhaven. De kers op de taart werd zaterdag in Veenendaal op de taart gezet. Volgens Valkenburg een terechte uitslag: ,, Het eerste half uur waren wij de betere ploeg, maar door twee persoonlijke fouten kwamen we op een 2-0 achterstand. Vlak voor rust haakten we door Lasse Groot aan, zodat we met 2-1 konden gaan rusten. De tweede helft kon het alle kanten op. Twee doelpunten van Ali Coban bezorgde Hees het verdiende punt.'' Dat ene punt was goud waard om zijn team veilig te stellen, zodat de laatste wedstrijd thuis tegen Jonathan een feestelijk tintje zal krijgen om tevens afscheid te nemen van Valkenburg.

SCHERPTE Nadat SO Soest met een bliksemstart de eerste periodetitel pakte, was de scherpte het hele seizoen er wel vanaf. De ploeg van trainer Gerrit Plomp leek geen kampioensaspiraties te hebben en leed onnodig puntenverlies. Het seizoen kreeg daardoor een kleurloos karakter. Daarom is het wellicht belangrijk om de competitie goed af te sluiten en dat mee de nacompetitie in te nemen. Mogelijk kwam de 3-0 overwinning van zondag op Hooglanderveen goed uit. Op een vrij eenvoudige manier en met doelpunten van Niels van der Plaats, Dani Schmitz en Jorney Kappenberg liep het weg van Hooglanderveen. Zondag ontvangt SO Soest hekkensluiter FC Abcoude op de Bosstraat. Zondag 2 juni begint het echte werk echter voor de pupillen van Plomp. Tegenstander is waarschijnlijk Kolping Boys uit Alkmaar.