• Archieffoto ter illustratie.

    Ronald Kersten

VVZ'49 kan het laagvlieger DOSC niet lastig maken

SOEST Het onderaan bivakkerende DOSC heeft het zaterdag niet moeilijk gehad tegen een VVZ, dat na de winterstop maar niet op toeren wil komen. ,,We mogen blij zijn dat we 1-1 spelen'', somberde coach John van Loen.

Ton van Zoeren

Amper een etmaal voor aanvang van de wedstrijd kon het sportpark Zonnegloren nog voor allerlei winteractiviteiten worden ingezet. Een flinke dooi zorgde echter ervoor dat er zaterdag gewoon gevoetbald kon worden. Helaas voor de 150 toeschouwers stond de thuisploeg nog in de winterstand. Floris de Boer, die met zijn hoofd de gelijkmaker op het scorebord zette, was niet vrolijk na afloop: ,,We zijn de winterstop slecht uitgekomen. Als je tegen een laag geklasseerde ploeg gelijk speelt, dan word je daar niet vrolijk van.'' Van Loen begon met Uzir Ilbay op de bank. De handige middenvelder was niet komen opdagen bij de training. ,,Hij is één van mijn betere spelers. Wel jammer, want als hij speelt gebeurt er iets.''

JONGELINGEN De eerste helft was van een niveau dat de kijkers niet warm kreeg. VVZ stormde zonder enige gedachte naar voren. Toch bracht het wat mogelijkheden voor onder meer Luuk Ouderdorp, die ditmaal zijn vizier niet op scherp had staan. ,,Ach, ik heb met Luuk en Floris twee jonge jongens voorin staan. Wat mag je daar van verwachten? Ze werden vandaag op de huid gezeten en het was druk voorin, ze moeten leren om daarmee om te gaan'', aldus Van Loen, die ook zag dat de gasten uit Den Dolder gevaarlijk waren in de counter. Tot tweemaal toe verdween het speeltuig maar net langs de voor VVZ goede kant van de paal. Ook de vingertoppen van Oscar Kooy brachten redding. De doelman pareerde fraai de snoeiharde inzet van Tom Karst. Vlak voor rust kregen Thijmen Volmer en Floris De Boer de kans om de score te openen. Maar de jongelingen ontbrak het aan routine om het karwei koelbloedig af te maken.

KWAKKELEN Na de pauze zakte het niveau van het vertoonde spel nog meer in. VVZ kwakkelde door en kreeg de kous op de kop, want in een uitgekookte uitval moest Kooy capituleren voor een harde inzet: 0-1. Het team van Van Loen raakte, net als DOSC, wat geïrriteerd en er ontstond een wat grimmiger sfeer binnen de lijnen. De groenwitten vergaten te voetballen en pas na een half uur werd er doelgericht iets gedaan. Uzir Ilbay was inmiddels in het veld gebracht. Zijn haarscherpe voorzet werd door De Boer feilloos in geknikt: 1-1. ,,Mijn eerste doelpunt met het hoofd'', lachte De Boer als een boer met kiespijn. ,,Toch wel blij dat ik de gelijkmaker maakte.'' De laatste minuten waren chaotisch, waarin de gasten de meeste pech hadden. Twee honderd procent kansen werden hopeloos verprutst.

KOMT GOED ,,Na de winterstop gaan veel ploegen zich ingraven. De komende duels treffen we voornamelijk voetballende ploegen. Daar kunnen we beter mee uit de voeten'', voorzag Van Loen. ,,Volgende week tegen Veenendaal laten we zien dat we er weer zijn. Het komt wel goed met ons'', verzekerde Floris de Boer.