• Tim van der Horst is de initiator achter de game accommodatie op zondagmorgen.

    Ton van Zoeren

Voortaan elke zondag: e-voetbal en andere games

SOEST Vanaf 1 maart wordt de kantine van SO Soest iedere zondag omgebouwd tot game accommodatie. Hier kunnen alle jongeren uit Soest tussen 10.00 en 12.00 uur terecht om met elkaar te gamen. Alles is aanwezig voor een optimale game ervaring: de nieuwste spelconsoles, 4K TV's en een Playseat race simulator.

Iedereen vanaf 6 jaar oud kan gebruik maken van de game accommodatie, vertelt organisator Tim van der Horst. ,,Er komen meerdere spelconsoles te staan waar tal van verschillende games op gespeeld kunnen worden. Van Mario Kart en Formule 1 tot aan Fortnite, alles is mogelijk. Natuurlijk kan het voetbalspel FIFA hierin niet ontbreken! Om hier nog iets aan toe te voegen, starten we met een eigen FIFA eCompetitie. Dit is een competitie waarbij deelnemers officiële wedstrijden spelen van het spel FIFA en strijden om de FIFA kampioen van Soest te worden."

ACTIEF SPORTEN Het e-sports aanbod zal laagdrempelig van start gaan, zonder vast lidmaatschap. Wie zondag de kat uit de boom wil kijken, mag gratis meedoen. Daarna kan per keer voor drie euro in de game accommodatie worden gespeeld en deelgenomen aan de eCompetitie. Een lidmaatschap van SO Soest is géén voorwaarde.

Het is wel een streven dat de e-gamers uiteindelijk ook het veld op gaan, verklapt Van der Horst. ,,Het gamen wordt dan gecombineerd met actief sporten en dan volgt er mogelijk een speciaal e-sports lidmaatschap. Voordat het zover is, willen we eerst voldoende deelnemers hebben voor de nieuwe e-sports tak. Het doel is wel om het gamen te gaan combineren met sporten en op deze manier de jongeren die alleen maar achter een schermpje zitten actief te krijgen. De aftrap is zondag 1 maart om 10.00 uur in de kantine van SO Soest aan de Bosstraat. Aanmelden is gewenst en kan via tournify.nl/live/so-soest.