• Nr 7 Hees jast de 2-0 binnen

  Ronald Kersten
 • Slecht zicht tegen de zon in

  Ronald Kersten
 • Vreugde na de 2-0

  Ronald Kersten
 • Trainer Hees achter het hek RODE kaart

  Ronald Kersten

Venijn van Hees zit hem in de staart

SOEST In een spectaculaire tweede helft heeft Hees in de laatste minuut de volle winst naar zich toegetrokken (3-2). Wie anders dan Dennis Schaap voltrok het vonnis over Olympia'25. ,,Ik sta in de spits om te scoren en valt hij dan in de laatste minuut, dan is hij extra lekker. Ja, echt heerlijk'', genoot de matchwinnaar na.

Ton van Zoeren

Door de driepunter nestelde Hees zich in de top drie. ,,Dit wordt een mooi seizoen, waarin we veel kunnen bereiken. Daar ben ik van overtuigd. We moeten alleen wat slimmer worden'', aldus uitblinker Ferry de Beer. Zijn trainer Rob van Gardingen vulde aan: ,,Met een man minder ging Olympia'25 opportunistisch spelen en dat kunnen wij niet hendelen. Na de 2-0 voorsprong hadden we door moeten drukken. Maar al met al ben ik een gelukkig mens.'' De eerste helft was er één om snel te vergeten, want de gasten uit Hilversum hadden weinig te duchten van een rommelig voetballend Hees. Arbiter Blommesteijn had daar ook een hand in, want hij strooide met gele kaarten en liet zien dat hij het duel niet aanvoelde. Dat veroorzaakte ook irritatie op de bank van Hees. Dat resulteerde in de verbanning van Van Garderen en teammanager Fred Voskuilen naar een plaats achter de reclameborden.

SCHERP Gelukkig maakte de tweede helft alles goed. Amper een minuut in het veld knalde Yesse Smulders na een afgemeten pass van Hessel de Goeij koel de 1-0 in. De invaller was uiterts scherp, want nadat Chris van den Berg rakelings over had geschoten bediende Smulders vleugelspits Marvin Snijders op maat, die bekeken intikte : 2-0. De Hilversummers hadden intussen door een rode kaart zich ontpopt als aangeschoten wild. Maar de rode wolven lieten hun prooi los. Met een man meer kreeg Hees het moeilijk en het was aan diverse reddingen van Henk Reddering te danken dat de schade lang beperkt bleef. De tweehonderd toeschouwers voelde het onheil naderen. Vooral omdat de aalgladde Marouan Halouchi teveel ruimte geschonken werd. De spits zorgde dan ook voor de aansluitingstreffer: 2-1. Het werd nog meer billenknijpen voor de Soesters. De gelijkmaker in de 89e minuut was dan ook geen verrassing meer: 2-2. Toch ontplofte het knusse sportpark zestig tellen later. Dennis Schaap werd gelanceerd door Leroy Voskuilen. Zijn strakke schuiver zorgde voor een roodwit feest: 3-2.

Ferry de Beer uit de kweekvijver van Hees had zoals vaak er een prima wedstrijd op zitten. De verdediger, die je altijd twee keer moet passeren, bleef bescheiden. ,,Ik doe gewoon mijn best en ben niet de beste voetballer van het team. Qua voetbal zijn er andere jongens die het werk moeten doen. Aan mijn mentaliteit ligt het niet. Ik geef me altijd voor de volle honderd procent.'' Volgens De Beer had het zaterdag makkelijker gekund. ,,Na de 2-0 met een man meer verloren we de concentratie . We gingen te gehaast spelen en waren de bal te snel kwijt. Daar heb ik me wel aan geërgerd. Ik neem het ons wel kwalijk dat we het voetballend niet konden oplossen. Gelukkig maken we de winnende nog en pakken drie belangrijke punten.''