• Met zijn 29 jaar wordt Frank Bruijnis de jongste hoofdtrainer van SO Soest.

    Privé

Frank Bruijnis na zomer nieuwe trainer Soest

SOEST Na de zomer krijgt Frank Bruijnis de leiding over de selectie van SO Soest. De nieuwe hoofdtrainer is afkomstig van Hercules waar hij momenteel trainer van de O19-1 en assistent bij het eerste elftal is. Hij volgt René van der Kooij op die hoofdtrainer bij de Utrechtse club wordt.

Met zijn 29 jaar wordt Bruinijs de jongste trainer van SO Soest, maar hij heeft ervaring in het trainersvak. Bij Saestum, Hercules en Victoria leidde hij diverse jeugdelftallen. Daarnaast heeft Bruijnis de technische leiding gehad over het tweede zondagelftal en het eerste zaterdagelftal van Hercules.

AANVALLEND VOETBAL De inwoner van Zeist ziet reikhalzend uit naar job bij SO Soest. ,,Ik heb goede gesprekken gehad met de technische commissie van de club. We zaten al snel op dezelfde lijn. Ik vond het mooi dat bestuurslid Peter van Loon de wedstrijd SO Soest 2-Hercules 2 kon herinneren. Die wonnen wij met 1-4 in een stijl die ik voorsta, namelijk met aanvallend voetbal."
DUIDELIJK Bruijnis traint nu de O19-1 van Hercules met voormalig SO Soester Hein Janmaat als keeper. ,,We draaien, na de promotie van vorig jaar, een goed seizoen en staan samen met Cambuur Leeuwarden aan kop. We hebben al een periodetitel op zak. Dat ik nu als jonge trainer na de zomer voor een groep kom te staan waarin sommige spelers ouder zijn dan ik zegt mij niet zoveel. Het gaat erom dat je duidelijk bent en goede afspraken maakt, dan kan je daar altijd op terugkomen."

OEFENMEESTER UEFA A Na de zomer gaat de jonge trainer de omgekeerde route bewandelen van René van der Kooij die hoofdtrainer van Hercules wordt. Bruijnis, net als Van der Kooij bezig met het behalen van 'Oefenmeester UEFA A, kent de huidige hoofdtrainer van SO Soest, tevens technisch manager bij Hercules goed. ,,Natuurlijk ga ik met René over SO Soest praten, maar ik laat mij vooral informeren en niet leiden. Ik beoordeel zelf de spelers op hun kwaliteiten. Van de huidige groep ken ik Thijs Janmaat, omdat hij vaak bij zijn broer Hein langs de lijn staat, en Corné Parol heb ik jaren geleden getraind in de jeugd van Saestum."

AMBITIE Bestuurslid Peter van Loon van de technische commissie van SO Soest: ,,De keuze voor Frank is vanwege zijn ambitie, zijn uitstekende kennis van tactische systemen en zijn ervaring met jeugd en senioren op diverse niveaus. Daarnaast heeft een afvaardiging van de spelersgroep met Frank gesproken en ons enthousiasme werd door die spelers gedeeld. Wij verwachten dat we met Frank de dit seizoen ingezette lijn wat betreft aanvallende speelwijze en prima sfeer gaan voortzetten. Hij heeft bewezen om op derde divisieniveau spelers te kunnen trainen en ervaring als hoofdtrainer bij het eerste zaterdagteam van Hercules. Wij hebben er alle vertrouwen is dat Frank bij SO Soest een succesvol vervolg kan geven aan zijn carrière als voetbaltrainer."

Bruijnis gaat SO Soest scherp volgen: ,,De doelstelling is om dit seizoen te promoveren al dan niet via het kampioenschap. Als dat lukt is de ambitie om met de subtop in de eerste klasse mee te doen. Maar de doelstelling bepalen we natuurlijk pas als we de klasse weten."