• Archief BDUmedia

Eerste punten binnen voor 'T Vliegdorp

SOEST De meest verrassende uitslag van het afgelopen weekend is ongetwijfeld die van 't Vliegdorp. De ploeg van interim trainer Piet Sandbrink nam drie punten mee uit Naarden, waar NVC met 3-1 verslagen werd. VVZ'49 speelde een dramapartij en verloor. SO Soest bleef tegen Weesp ongeslagen en staat fier aankop.

Ton van Zoeren

WEESP- SO Soest 1-3 Na amper vier minuten voetbal zag het er niet goed uit voor het team van trainer René van der Kooi. Hekkensluiter Weesp kwam door een dubieuze treffer brutaal op voorsprong. SO Soest vocht zich terug middels pogingen van Corne Parol en Jordy Stins. , maar zij zochten het doel te hoog. Doelman Arno Copier, die volgens insiders al bijna een eeuw bij Weesp op doel lijkt te staan, zwichtte uiteindelijk toch voor de gelijkmaker van Giovanni Nicolaas. Mitchell Zwart zorgde in de tweede helft voor de 1-2 voorsprong. Daarna is SO Soest niet meer in gevaar geweest. In de laatste minuut bepaalde Jordy Stins de eindstand op 1-3. Drie punten halen met een degelijke wedstrijd was de conclusie bij de club, die een droomstart meemaakt. Laagvlieger KDO is zondag op de Bosstraat de volgende te nemen horde op weg naar de eerste periodetitel.

Odysseus- VVZ'49 1-0 Voor de voetballiefhebber was er zaterdag weinig te beleven. Want VVZ'49 bakte er volgens coach John van Loen bitter weinig van. ,, Het was heel slecht. Ik weet niet wat de jongens hadden vandaag.'' De Utrechters, ook geen topteam, konden echter ook niet imponeren en kwamen met nog een kwartier te voetballen pas op een 1-0 voorsprong, wat ook de einduitslag werd. ,, Er werd te langzaam gevoetbald en er werden geen kansen gecreëerd. Er waren teveel jongens niet in goede doen, terwijl alle ingrediënten voor een topduel aanwezig waren. Wij zijn geen topclub. Er zijn nog teveel golfbewegingen.'' Geluk voor VVZ'49 is dat de bovenste clubs ook punten verspeelden. De ploeg van Van Loen staat nu zevende met drie punten achterstand op koploper Laren'99. Toch kan het weekend voor Van Loen niet stuk. ,, Morgen ga ik naar Ajax- Feijenoord'', lacht Van Loen, die voor beide grootmachten gespeeld heeft.

NVC- 'T Vliegdorp 1-3 Er komt licht in de duisternis bij 't Vliegdorp. Ging de club de afgelopen week al duurzaam om met het energieverbruik van het sportpark door de veldverlichting te vervangen met LED lampen. In Naarden, tegen NVC, gingen de geelzwarten ook duurzaam om met de kansen. De drie punten waren dik verdiend volgens trainer Piet Sandbrink. ,, De jongens hebben het goed gedaan en er is hard gewerkt.'' Kevin van Schoonhoven zette de Soesterbergers na een kwartier voetbal op voorsprong. De 0-2 werd voorbereid door Rischendly Maduro, die Van Schoonhoven weer in stelling bracht:0-2. Maduro zorgde zelf voor de derde treffer. ,, De neuzen staan allemaal weer dezelfde kant op. De stemming is prima'', aldus Sandbrink, die tot de winterstop voor de groep staat. ,, Daarna zien we het wel. Dat ligt geheel aan het bestuur.''

SEC  De ploeg van coach Rein Westra was vrij.