• Ronald Kersten

Veel sfeer op de Eemweg tijdens derby

SOEST Ondanks de tegenvallende derby tegen Hees was er zaterdag door gastheer VVZ'49 voor veel sfeer gezorgd voor de ruim 600 toeschouwers rond het speelveld.

Ton van Zoeren

Bij de kassa is het druk. De entree is gratis. Er worden vlaggetjes uitgedeeld met de emblemen van de twee verenigingen gebroederlijk erop, het geeft een amicale sfeer. Voor Charles Roest is het terugkeren op het oude nest. De verzorger van Hees had VVZ'49 ook enkele jaren onder zijn genezende handen. ,,Ik heb hier altijd met plezier gewerkt. Ik hoop op een prettige wedstrijd zonder kaarten. Een puntje zou mooi zijn voor ons.'' In een stoel op het terras zit Ton Schaap, die met genoegen naar het publiek kijkt. ,,Zoveel toeschouwers heb ik nog niet meegemaakt hier op de Eemweg bij een wedstrijd van VVZ'49. Leuk voor de clubkas.''

DROPVETER Tussen het publiek staat mevrouw Jansen naar haar zoon Justin te kijken. ,,Ik heb hem deze week weinig gezien door zijn werk. De overige tijd was hij naar Hees om te trainen. Hij was wel wat nerveus en wilde graag spelen, maar dat is normaal bij dit soort wedstrijden.'' Steyn Boers van VVZ'49 weet zich gesteund door vader Robert Jan. De derby valt tegen volgens senior. ,,Hees mist vandaag inzet, maar ik hoop dat ze er wel in blijven.'' Hand in hand met de spelers is Jelte Niezink ook op het veld geweest. Knabbelend op zijn dropveter ziet hij dat zijn Hees 2-0 achterstaat, maar geeft de moed niet op. ,,Het wordt nog wel gelijk hoor'', lacht hij, terwijl hij terugkeert naar de orde van de dag: zijn dropveter.