• TTV Overhees

Unicum voor kampioen TTV Overhees

SOEST Het eerste team van TTV Overhees heeft geschiedenis geschreven. Voor het eerst in het bestaan promoveerde het naar de tweede klasse. Dat is het sportieve gevolg van het kampioenschap dat maandagavond werd veilig gesteld.

Vier punten hadden de tafeltennissers nog nodig voor de titel. Mogelijk dat de spanning een rol speelde, want het reeds gedegradeerde TVS 2 nam in Scherpenzeel een 3-1 voorsprong. Pas laat op de avond sloeg Gerben de Radder het vierde punt binnen, waarna Overhees met 4-6 zegevierde. Met de Radder is de topscorer genoemd van het team. Hij bleef in 23 partijen ongeslagen, maar moest enkele keren verstek laten gaan.

Dat gold in nog grotere mate voor Ruben Immerzeel die halverwege de najaarscompetitie geblesseerd afhaakte. Hij had tot dat moment evenmin een partij verloren.
Het team wordt gecompleteerd door Mark Immerzeel, die met 67 procent ook een hoog winstpercentage scoorde, Gerard de Jong en Stefan Rademaker.

De tafeltennissers van Overhees waren vorig seizoen gepromoveerd naar de derde klasse en versterkten zich met De Radder. Vanaf de eerste speelronde bezette Overhees de eerste plaats in de poule en gaf die niet meer uit handen. De laatste serie wedstrijden was de afwezigheid van Ruben Immerzeel en deels van De Radder wel terug te zien in de uitslagen.
Maar de ploeg zette eergisteren de bekroning op een goede reeks door kampioen te worden en een plek in de tweede klasse te verwerven. Dat laatste is in 42 jaar nooit eerder voorgekomen.
Overhees speelt de thuiswedstrijden (nog) in de gymzaal van het Orlandogebouw, net als SHOT dat een week eerder ook kampioen werd en naar de hoofdklasse terugkeerde.